isj 2014Gabriela Ciubotariu (Şcoala Gimnazială Arhimandrit „Chiriac Nicolau” Vânători Neamţ) şi Cornelia Grigoraş (Şcoala Brusturi), două din cele 3 cadre didactice sancţionate cu desfacerea contractului de muncă după scandalul iscat de frauda de la bacalaureat au câştigat o primă bătălie în “războiul” cu ISJ Neamţ.

Ele s-au adresat Tribunalului Neamţ solicitând atât suspendarea deciziei de concendiere, cât şi contestând decizia de concediere în sine. Prin ordonanţă preşidenţială, magistraţii au decis ca ambele doamne să fie reîncadrate până la soluţionarea dosarelor de fond. Până ce se va ajunge la o hotărâre judecătorească definitivă, ambele cadre didactice îşi vor relua locul la catedră, chiar dacă “generalul” Stan habar nu are unde anume şi când.

„Nu cunosc pașii procedurali care trebuie urmați într-o astfel de situație, dar vom face în așa fel încât această decizie să fie pusă în aplicare”, a precizat prof. Viorel Stan, inspector general școlar al IȘJ Neamț.

Ordonanţa preşidenţială este executorie prin natura ei şi se pune în aplicare de îndată ce a fost pronunţată.

Al treilea profesor care a fost dat afară pe motiv că a pactizat cu elevii care au fraudat bacalaureatul este Marius Adrian Bostoacă, profesoar de sport la Crăcăoani, însă dumnealui nu a contestat decizia de concediere. (C. MIRCEA; M. TEODOROF)

Articolul precedentFC Ceahlăul: jucătorii au renunţat la proteste şi au revenit la antrenamente
Articolul următor“Sub semnul lui Marte” – expoziţie de arme
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. ,,Nu cunosc pașii procedurali care trebuie urmați într-o astfel de situație, dar vom face în așa fel încât această decizie să fie pusă în aplicare”, a precizat prof. Viorel Stan, inspector general școlar al IȘJ Neamț.
    În primul rând CA al ISJ nu este angajatorul niciunui cadru didactic! SANCȚIUNILE PENTRU CADRELE DIDACTICE SE IAU DE CĂTRE CA AL UNITĂȚII ȘCOLARE UNDE ACESTA ÎȘI DESFĂȘOARĂ ACTIVITATEA! Citiți puțin prin lege! 🙂 🙂

Comments are closed.