botosani muzeul judeteanMuzeul Județean Botoșani, în colaborare cu Complexul Muzeal Național “Moldova” Iași organizează, în premieră, expoziția “Sub semnul lui Marte. Armele de-a lungul timpului”.

“Proiectul reunește arme și elemente de armură din diverse perioade: preistorie, antichitate, ev mediu și epoca modernă. Vizitatorii sunt invitați să descopere cele mai interesante piese: săbii, coifuri turcești, iatagane, pistoale de luptă alături de costume militare de epocă. Majoritatea exponatelor reprezintă adevărate opere de artă, fiind foarte elaborat realizate. Expoziția pune accentul pe evoluția armelor în concordanță cu cea a tehnicii de luptă și fabricare”, se precizează într-un comunicat de presă.

Vizitatorii sunt așteptați, vineri, 25 septembrie, ora 12:00, la deschiderea oficială a expoziției în Sala Mare a Muzeului Județean Botoșani. Programări pentru vizitarea expoziției se pot face la numărul de telefon 0231/51.34.46, sau la sediul din str. Unirii, nr. 15, în perioada 25 septembrie-22 octombrie 2015. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSurpriză în dosarul ”Frauda la Bac”: profesoarele scoase din învățământ, repuse în drepturi de instanță
Articolul următor“Noaptea cercetătorilor” la Iaşi şi Suceava
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.