0:00

„Noaptea cercetătorilor” la Iaşi şi Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiColegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași este singurul liceu invitat de către Facultatea de Fizică a Universității ,,Al. I. Cuza” Iași să participe cu stand propriu la „Noaptea cercetătorilor”, se precizează într-un comunicat remis, astăzi, 24 septembrie, de Inspectoratul Școlar Județean Iași.

,„Noaptea cercetătorilor”, eveniment de anvergură desfășurat simultan în 300 de orașe din Europa, ajuns la a X-a ediție, oferă publicului interesat călătorii fascinante în lumea științelor. Cercetători, exploratori, inventatori, oameni de știință, creatori de literatură științifico-fantastică, profesori și elevi propun experimente surprinzătoare, conferințe fascinante, concursuri, dezbateri, filme. Cercul de fizică experimentală din cadrul colegiului, coordonat de către domnul profesor Sorin Galer propune experimente din mecanică, dinamică, optică; astfel Omul-rachetă (orele 18.30),Racheta cu apă (orele 18.45), Căderea în vid, Curcubeul, Fântâna Heron, Turnul cu vid, Morișca luminii, Cercul culorilor, Bagheta invizibilă reprezintă doar o parte dintre surprizele cu care sunteți așteptați la standul negruzziștilor.

Catedra de fizică a Colegiului Național „Costache Negruzzi” reprezentată de către profesorii Rodica Perjoiu, Mihaela Țura, Anca Apetrei, Liliana Alexandru, Sorin Galer, Cristian Belei împreună cu elevii implicați în proiect vă invită să le fiți alături în această incursiune vineri, 25 septembrie, pe esplanada Palas Mall, începând cu orele 17, până târziu în noapte.

Suceava – Aventură 3D prin sistemul solar

„Noaptea cercetătorilor” la Iaşi şi Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn fața Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, mâine, 25 septembrie, de la ora 16, începe călătoria în lumea științei la Noaptea Cercetătorilor 2015, se precizează într-un comunicat remis de IȘJ Suceava. Noaptea Cercetătorilor este organizată, în Suceava, pentru al IV-lea an consecutiv, sub egida Uniunii Europene și patronajul Ministerului Educației, de către echipa la nivel național Researchers4Humanity și organizatorii locali : Societatea Știinlifica Cygnus – centru UNESCO, Universitatea ,,Ștefan cel Mare” din Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Primăria Municipiului Suceava. În zona Hands On, echipe de cercetare din instituții locale arată și demonstrează cum evoluează experimentele și lucrările lor de cercetare. Observațiile astronomice și atelierele de radioastronomie, aplicațiile de bio-ecologie, experimentele de nanotehnologie, robotică și experimentele de LeapMotion sunt doar câteva dintre activitățile pregătite de partenerii locali. După cum îi spune și numele, este zona în care participanții au voie să atingă exponatele, să contribuie la experimente și să interacționeze cu cercetătorii. În zona dedicată cercetării în Uniunea Europeană, participanții vor afla cele mai noi tendințe în cercetare la nivel european, își vor testa cunoștințele de cultură generală și vor putea participa la o tombolă europeană. Cei mici se vor delecta și vor învăța prin joc o mulțime de lucruri interesante despre sistemul solar, fizică, chimie, roboți și multe altele, în zona SCI FUN. În această zonă sunt programate: o aventură 3D prin Sistemul Solar, workshopuri de reciclare creativă, un scrable uriaș, concursuri. (ZCH NEWS)

Articolul precedent„Sub semnul lui Marte” – expoziţie de arme
Articolul următorPrimarul de Târgu Neamț – pregătit să muncească și cu ziua
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.