0:00

Nereguli sanitare în turismul din judeţul Vaslui, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDirecţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a verificat, în perioada 1 august – 9 septembrie, unitățile de turism din judeţ. Constatările nu au fost dintre cele mai bune:

“În urma controalelor efectuate au fost constatate o serie de neconformități, pentru care au fost întocmite grafice de conformare și au fost aplicate 26 avertismente și 4 amenzi contravenționale în cuantum total de 2.900 lei”, conform unui comunicat de presă al DSP Vaslui.

Instituţia de control a verificat 4 unități de cazare hotelieră, o pensiune turistică, 19 unități de alimentație publică, o unitate de alimentație colectivă (cantină) și o unitate de catering.

“Principalele neconformități constatate: angajarea de personal fără a fi instruit cu noțiuni fundamentale de igienă; nedotarea unităților cu produse biocide pentru dezinfecția suprafețelor ce urmează să vină în contact cu alimentele; nerespectarea ritmicității acțiunilor de combatere a dăunătorilor; neasigurarea unui circuit funcțional pentru alimente, personal și deșeuri; neasigurarea monitorizării zilnice a temperaturii din interiorul agregatelor de frig”, mai precizează DSP Vaslui. (ZCH NEWS)

Articolul precedentNoutăţi în Consiliul Local Târgu Neamţ
Articolul următorTeatrul Municipal „Bacovia” Bacău anunţă casting pentru adolescenţi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.