0:00

Funcționarii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț au efectuat o acțiune de control la firmele care au obiect de activitate plasarea forței de muncă în străinătate. Verificările au avut loc în perioada 12-15 decembrie, în cadrul campaniei naționale ce a urmărit condiţiile de funcţionare şi procedura de înregistrare a persoanelor juridice din grupul țintă. „Au fost verificaţi 6 angajatori cu obiect de activitate principal 7830 – servicii de furnizare și management al forței de muncă şi 3 agenţi de plasare forţă de muncă în străinătate. Pentru deficienţele constatate cu ocazia controalelor au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, din care o amendă în cuantum de 20.000 lei şi un avertisment contravenţional”, anunță ITM Neamț.

Verificări la agenţii de plasare a forţei de muncă în străinătate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrintre neregulile constatate s-a numărat primirea la muncă a unei persoane în perioada în care aceasta avea contractul individual de muncă suspendat, precum și nerespectarea dispozițiilor privind transmiterea datelor în REVISAL. În esență, inspectorii de muncă au urmărit identificarea cazurilor de nerespectare a condițiilor de funcționare și a procedurii de înregistrare a agenților din domeniu; identificarea cazurilor de plasare forţă de muncă efectuată fără respectarea condiției de a se constitui ca agent de plasare forţă de muncă în străinătate și de a se înregistra la inspectoratul teritorial de muncă; conştientizarea agenţilor faţă de obligativitatea respectării prevederilor legale în domeniul de referinţă; diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale în domeniu. (G.S.)

Articolul precedentMara Calista, deputat PNL: „Fac parte din Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru combaterea traficului de persoane”
Articolul următorFostul președinte al CJ Vaslui, sărbători de iarnă după gratii
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.