0:00

Misiune contracronometru pentru salvarea unui fântânar, ZCH NEWS - sursa ta de informații

  •  bărbatul a căzut într-un puţ adânc de 20 de metri, abia săpat
  • nivelul apei era în creştere şi, dacă nu era salvat la timp, risca să moară înecat

Un bărbat, de 45 de ani, din Petricani a căzut într-o fântână adâncă de 20 de metri, la care tocmai lucra, în ziua de 2 aprilie. Fântânarul s-a prăbuşit în gol din cauza unui accident: elementul de asigurare a dispozitivului pentru coborârea unui tub din beton a cedat. Şase pompieri de la TârguNeamţ s-au dus la locul accidentului şi au scos mai întâi alt bărbat care coborâse în puţ, cu intenţia de a-şi ajuta colegul. Apoi s-a dus o adevărată luptă contra-cronometru pentru salvarea celui de-al doilea muncitor, în condiţiile în care apa tot creştea.

„Plutonierul major Amariţei Iulian, comandantul echipajului ce încadra autospeciala, a coborît în fântână, folosind scripeţii sistemului de coborîre al lucrătorilor şi corzi de pe autospecială”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. “Salvatorul a constatat că pacientul – persoana căzută – era conştient şi a urmat procedurile pentru acest caz: a aplicat gulerul cervical, a asigurat pacientul cu centură de siguranţă, de care a ataşat două corzi, dintre care una de asigurare şi a dat semnalul pentru ridicarea persoanei”.

Bărbatul rănit a fost dus la spitalul judeţean, unde i s-a stabilit diagnosticul de politraumatism, traumatism cranio-cerebral, contuzie de coloană cervicală și multiple fracturi costale iar, ulterior, a fost transferat la Iaşi. (C. MIRCEA; A. SÎRBU)

Articolul precedentȘeful PDL despre Ștefan și Leoreanu: “Dacă îi dau afară, le fac un bine”
Articolul următorCum văd politicienii de la Târg candidatura lui Humulescu la Primărie