Cum văd politicienii de la Târg candidatura lui Humulescu la Primărie, ZCH NEWS - sursa ta de informații

  •  singurul care a preferat să nu facă nici un comentariu este chiar Traian Humulescu

În urma interviului acordat de consilierul județean PNL, Neculai Andoni cotidianului „Ceahlăul”, marcă înregistrată de joi, 27 martie, în care preciza faptul că viceprimarul Traian Humulescu va fi candidatul PNL la alegerile pentru primărie în 2016, actualul primar Daniel Harpa a ținut să facă câteva precizări.

„Este decizia dânsului dacă va candida sau nu. Eu ce pot afirma este faptul că voi respecta în continuare protocolul USL și votul dat de cetățenii din Târgu-Neamț. Tot ce s-a realizat până acum în orașul nostru, toți banii pe care i-am obținut, s-a realizat cu ajutorul celor de la PSD și cu sprijinul miniștrilor PSD. Nici un ministru sau parlamentar de la PNL nu ne-a întins nicio mână de ajutor. Iar faptul că toate proiectele inițiate de mine în Consiliul Local sunt votate în unanimitate, inclusiv și de consilierii de la PNL, spune multe. Eu nu am nimic împotriva candidaturii dânsului și nici a altcuiva de la un alt partid politic”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

Colegul de partid al vicelui Humulescu, consilierul local Daniel Cozma neagă că s-ar fi decis vreo candidatură a viceprimarului în Biroul Politic al organizației: „E părerea domnului Andoni, dar vă pot spune că în Biroul Politic al PNL Târgu-Neamț nu s-a discutat așa ceva. Când va decide Biroul Politic un candidat vom anunța oficial, dar până atunci e cale lungă. Plus că domnul Andoni nici n-a participat la acea Adunare Generală de care pomenește”.

Maria Vrânceanu de la PDL nu vede nicio problemă într-o eventuală candidatură a vicelui: „Sunt decizii ale PNL Târgu-Neamț care nu mă privesc. Dar nu văd nicio problemă dacă domnul viceprimar va candida la funcția de primar în 2016”.

Vasile Dron de la PSD se amuză pe seama declarației lui Neculai Andoni și totodată speră în refacerea USL: „Ce se poate comenta la așa ceva? Asta e treaba lor a celor de la PNL. Dar poate candidează chiar Neculai Andoni la funcția de primar. Acum serios vorbind, eu văd aceeași echipă la primărie și în 2016 și asta se va ști după alegerile europarlamentare. Eu nutresc speranța că USL se va reface”.

Gheorghe Trofin președintele PP-DD Târgu-Neamț și consilier local este convins că, în 2016, PNL va avea un candidat la primărie, dar nu știe sigur dacă acesta va fi chiar vicele Humulescu: „Nu am cunoștință de această intenție, dar probabil și PNL Târgu-Neamț va avea un candidat la primărie în 2016. Însă mai este mult până atunci ca știm de pe acum și cine va fi candidatul”.

Referitor la declarațiile colegului său de partid Neculai Andoni, viceprimarul Traian Humulescu nu a dorit să facă nici un comentariu.

Ciprian Traian STURZU

Articolul precedentMisiune contracronometru pentru salvarea unui fântânar
Articolul următorSpitalul Roman în criză de medici