Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu” Neamţ, în colaborare cu Editura „Polirom”, vă invită miercuri, 26 noiembrie 2014, ora 17, în Sala „Cupola”, la un eveniment literar ce îşi propune să aducă în atenţia publicului nemţean cel mai recent volum al scriitorului Marius Chivu, cartea de proză scurtă „Sfârşit de sezon”. Argumente pentru proza lui Marius Chivu vor oferi, în seara lansării scriitorii Emil Nicolae, Adrian G. Romila şi Vlad A. Gheorghiu, într-un dialog cu şi despre literatură, moderat de scriitorul Adrian Alui Gheorghe. Marius Chivu (născut la 20 septembrie 1978, la Horezu, Vâlcea) este un scriitor, traducător și cronicar literar român.

În 1997, a absolvit Liceul Economic și Școala de Arte din Râmnicu Vâlcea, apoi Facultatea de Litere din cadrul din Universitatea Bucureşti, secția română-franceză. A debutat publicistic cu recenzii și cronici literare în anul 2000  în revista România literară și editorial cu volumul de poezie Vîntureasa de plastic (2012). A obţinut Premiul pentru debut al USR, Premiul pentru debut al revistei Observator cultural, nominalizări la Premiul „Cartea Anului”, acordat de revista România literară și la Premiul „Cartea de Poezie a Anului”, acordat de Radio România Cultural. Eseurile sale despre proza și poezia românească contemporană au fost traduse în limbile engleză, suedeză, spaniolă, italiană, cehă și franceză.

Adrian Alui Gheorghe, directorul instituţiei-gazdă: „Marius Chivu este un scriitor polivalent care are două argumente solide de partea sa: talentul şi tinereţea. Afirmat ca poet şi critic literar, trecut prin publicistica literară realizînd o serie de dialoguri exemplare cu confraţi din generaţii diferite, Marius Chivu a produs un eveniment şi cu prima sa carte de proză. «Sfârşit de sezon», cartea sa de povestiri, e o sumă de bijuterii epice în care formula postmodernă, de sorginte americană, se întâlneşte cu experienţe proprii într-o abordare absolut originală.” (N.S.)

Articolul precedentScriitorul cu interdicţie de semnătură, Ion Sofia Manolescu
Articolul următorPlanuri de schimbare a învățământului românesc / Rămâne valabil acordul Guvern – Sindicate