La Bălțătești, primarul arestat este încă primar!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCât de bine funcționează statul român ne dăm seama într-un caz aflat de câteva zile în atenția opiniei publice județene. Comuna Bălțătești se află într-o situație destul de atipică. Primarul Radu Viorel Ursache, aflat deja în penitenciar de două zile, condamnat definitiv pentru abuz în serviciu la 2 ani și luni de închisoare, este încă pe funcție, cel puțin teoretic. Prefectura spune că nu poate emite un ordin de suspendare deoarece așteaptă comunicarea oficială din partea secretarului comunei Contactată telefonic de mesagerulneam’.ro, doamna Elena Ursache secretarul comunei ne-a declarat sec: „Deocamdată, nu am trimis nicio comunicare la Prefectură”. Fără alte explicații. Cei de la prefectură au completat totuși că nefiind la serviciu primarul, drept de semnătură îl are viceprimarul comunei.

Legea nr. 393 din 2004 privind Statutul aleșilor locali Capitolul II Secțiunea a 2-a privind exercitarea mandatului de primar prevede în art.16 că “ în toate cazurile de încetare înainte de termen a mandatului de primar, prefectul emite un ordin prin care constată încetarea mandatului primarului.” Pentru asta trebuie ca ordinal să aibă la bază “un referat semnat de secretarul comunei sau al orașului, precum și actele din care rezulta motivul legal de încetare a mandatului.”

Așteptăm o reacție a PNL Neamț asemănătoare cu cea avută încazul primarului de la Roznov, care s-a aflat exact în aceeași situație, iar PNL s-a manifestat cu virulență pentru aplicarea legii.

C.T. STURZU

Articolul precedentPietreanca Diana Ţigănaşu, bronz la Balcaniada de atletism!
Articolul următorComuna Pipirig condusă … cu suspendare de un condamnat definitiv
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.