0:00

Karate Tradiţional: Cupa României a plecat la Iaşi, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* CS Ceahlăul a ocupat locul III

A XXII-a ediţie a Cupei României la Karate Tradiţional a adus la Piatra Neamţ în jur de 80 de participanţi reprezentând 9 cluburi din ţară. Competiţia a început sâmbătă, la ora 11, în prezenţa invitatului de onoare, maestrul Fidèle Gouandjika din Republica Centrafricană şi s-a întins până la ora 21. A fost un veritabil test de rezistenţă pentru sportivii care au participat la întreceri de kumite, kata, embu și fuguko. În final, rezultatele obţinute la cadeţi, juniori, tineret şi seniori s-au cumulat pe cluburi, pe locul I clasându-se Enpi – Iaşi. Podiumul a fost completat de Kodo – Galaţi şi Ceahlăul. Rezultatul obţinut de elevii şi elevele lui Paul Pintilie este cu atât mai preţios cu cât este aproape imposibil să păstrezi la Piatra Neamţ sportivi seniori astfel încât să poţi prezenta o echipă completă. Pe următoarele locuri, în ordine, s-au clasat cluburile: Karate Club – Galaţi, Roxy Dojo – Bucureşti, Budo – Slatina, Olympic – Iaşi, Fudo – Vatra Dornei, Karate Kensei – Vaslui.

Pentru Enpi, club sportiv fondat de Constantin Adăscăliţiei, deputat PSD de Iaşi, fost vicepreşedinte al CJ Iaşi şi fost viceprimar al municipiului Iaşi, este a treia Cupă a României câştigată în ultimii 10 ani. Cei prezenţi sâmbătă la Sala Ceahlăul pot confirma că au fost martorii unui succes neinfluenţat de factorul politic. La puţin timp după primirea trofeului, Adăscăliţei a declarat: „Este o revenire în forţă a clubului prin noua generaţie care întăreşte vechea generaţie crescută direct de mine. Astăzi sunt conduşi de Irina Pătrăhău – Pascaru, de juniorii mei, Constantin şi Marius Adăscăliţei, de multiplul campion european Dragoş Bălăiasa pe care l-aţi văzut evoluând. Mă bucur, dar în acelaşi timp am o uşoară tristeţe pentru că la anul va trebui să organizez Cupa României la Iaşi. Voi face tot posibilul să nu dezamăgesc noua generaţie de tineri care vin din ce în ce mai mulţi în sălile noastre de antrenament şi, bineînţeles, să mă ridic la nivelul pretenţiilor pe care le avem de viitoare capitală regională şi capitală culturală europeană peste câţiva ani.”

Fie ca antrenori, fie doar ca arbitri, au fost prezenţi câţiva veterani celebri din karateul tradiţional românesc. De la Bucureşti a venit Roxana Cruher, prima femeie din România cu centură neagră. De la Tomeşti, judeţul Iaşi, a venit însuşi primarul Ştefan Timofte, împreună cu fiul său, Ştefan, Jr., care târziu în noapte a promovat de-o manieră impresionantă examenul de centură neagră 2 Dan. Pe lângă ei, Florin Roşca (Vatra Dornei), Sorin Aştefănoaei (Bacău) sau Constantin Roznov (Vaslui).

Pe linia de oficiali, a fost unanim apreciată sosirea lui Mike Apan, secretar general al Federaţiei Mondiale de Fudokan, care l-a însoţit pe Nicolae Mărăndici, preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional, care avea să mărturisească: „Piatra Neamţ este unul dintre cele mai importante centre de karate tradiţional, totodată fiind şi un furnizor important al loturilor naţionale de copii, cadeţi, tineret şi juniori, şi pentru campionatul european şi mondial de stil, de Fudokan, dar şi pentru campionatele internaţionale de stiluri reunite. Paul Pintilie face o treabă frumoasă.” Cât priveşte viitorul karateului competiţional, preşedintele federaţiei se supune evidenţelor: „Stăm foarte bine la copii, ar fi minunat să rămână în ţară. Nu aş putea eu anticipa. Noi suntem datori să facem orice efort să ne rămână tineretul în ţară, e firesc, dar nu depinde de noi.”

Karate Tradiţional: Cupa României a plecat la Iaşi, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Karate Tradiţional: Cupa României a plecat la Iaşi, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Karate Tradiţional: Cupa României a plecat la Iaşi, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Viorel COSMA

Articolul precedentReguli noi pentru pacienții Spitalului Roman
Articolul următorGratuit cu… bani la stomatologia UPU