0:00

Părintele Necula va conferenția la Târgu-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAsociația Pro Democrația Club Târgu Neamț, organizează cea de a patra conferință din seria Conferințele APD. Invitat special va fi părintele Constantin Necula, unul dintre cei mai populari preoți din țară. Conferențiar al Facultății de Teologie “Andrei Șaguna” din Sibiu și consilier misionar-pastoral al Mitropoliei Ardealulu părintele Necula a fost și singurul preot care a apărut în mijlocul protestatarilor din Sibiu după tragedia de la Colectiv. Pe 1 aprilie el va putea fi ascultat la ”Casa Culturii” din oraș, începând cu ora 17.00.

“Este o tradiție ca în fiecare an, Gala Internațională a Premiilor de Excelență DEMOS Târgu Neamț să cuprindă în deschidere o conferință. Dacă la primele trei editii temele au fost din domeniile știință și istorie, de data aceasta religia va fi în centrul acestei conferințe. Părintele Constantin Necula va conferenția despre Religie, interculturalitate și provocările secolului XXI. Sala Casei Culturii s-a dovedit neîncăpătoare pentru numărul mare de cereri din partea celor care doresc să-l vadă și audă pe părinte, invitațiile fiind epuizate în mai puțin de o săptămînă”, ne spune Emanuel Bălan președintele Asociației Pro Democrația Târgu-Neamț.

A doua zi, de la ora 15.30, la Pensiunea “Aristocratis” din Târgu Neamț, va avea loc a VI-a ediție a Gala Internaţională a Premiilor de Excelenţă “DEMOS T.N.”, ediția 2015, care va reuni personalități din România și R. Moldova, precum europarlamentarul și actorul Mircea Diaconu, preotul Constantin Necula, Nicolae Zamfir, Caroline Fornelend, Sergiu Ostaf, Inna Negrescu Babuș sau Valentin Vrabie. Gala va premia excelenţa din domeniul administraţiei publice, culturii, educaţiei, sportului, implicării civice, spiritualităţii şi românismului, mass-media, democraţie, mediul de afaceri şi omul anului. Gala va fi prezentată de către cunoscutul prezentator TV Cristian Tabără.

C.T. STURZU

 

Articolul precedentAfter-school gratuit pentru copiii din Piatra Neamț (P)
Articolul următorUn inspector școlar a „cedat”: „Nu mai accept statutul de sclav al instituției Inspectoratul Școlar!”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.