0:00

Un inspector școlar a „cedat”: „Nu mai accept statutul de sclav al instituției Inspectoratul Școlar!”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProf. Ion Bălan, inspector școlar al ISJ Neamț (vreme de 16 ani), și-a depus demisia luni, 21 martie, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație. Reprezentanții ISJ au luat act de decizia inspectorului, urmând ca, în termen de 45 de zile, să-i găsească un înlocuitor. Șocant este motivul pentru care inspectorul a ales să plece. Declarația lui scoate la iveală puținele lucruri care se spun dincolo de ușile de birou ale inspectorilor. „Este o limită peste care nu am putut să trec. Sunt lucruri care m-au determinat să iau această decizie. De ceva vreme, am sentimentul că nu mai lucrez în această instituție. Oricât ar vorbi frumos despre mine inspectorul școlar general, vreau să se știe că nu mai accept statutul de sclav al instituției Inspectoratul Școlar. Am fost bombardat cu sarcini de serviciu, la care fizic nu aveai cum să faci față. Am lucrat și câte 70 de ore pe săptămână. Neavând timpul fizic, normal că se ajunge la o limită. Eu sunt liber. Am venit un muntean liber și am ajuns un moldovean sclav. Pentru mine lucrurile sunt foarte clare. Sunt titular și mă voi întoarce la catedră, dar vreau să se știe că nu am fost recomandat de nimeni și de niciun partid. Iar eu nu sunt obligat să suport năzbâtiile unor directori de școli puși de partid. Pentru mine, Inspectoratul Școlar nu a însemnat lapte și miere și nu eu am avut nevoie de inspectorat, ci inspectoratul a avut nevoie de mine. Nu am cerut nimic de la Inspectorat pentru mine, pentru prietenii sau pentru finii mei. Renunț nu pentru că nu m-am bucurat de apreciere, ci pentru că nu m-am bucurat de respect. Mulțumesc tuturor celor care au vrut să lucreze și au lucrat cu mine!”, a precizat inspectorul Bălan. Inspectorul a mai adăugat faptul că un prim pas în renuțarea la funcție a fost acela când nu a participat la concursul pentru posturile de inspectori, însă a acceptat solicitarea Inspectoratului pentru a lucra până la găsirea unui înlocuitor potrivit. Se pare că nu a mai fost nevoie. Acum, reprezentanții instituției vor trebui să urgenteze lucrurile astfel încât sarcinile de serviciu să fie preluate de cineva care își dorește să facă treabă. Cel puțin cât a făcut până acum inspectorul Bălan. (Marian TEODOROF)

Articolul precedentPărintele Necula va conferenția la Târgu-Neamț
Articolul următorPiatra Neamț devine, încet, oraș european: autobuze cu rampe pentru persoanele cu handicap locotomor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

25 COMENTARII

 1. Respect, domule inspector!!!sau mai bine zis profesor!!!felicitari ca ati spus lucrurilor pe nume!!

 2. Tot respectul si admiratia, putere si onoare domnule profesor. Am auzit numai lucruri rare, demne in viata despre dumneavoastra. Sotia a lucrat cu dumneavoastra. Sa va ajute Dumnezeu in viata!

 3. Era cel mai de treaba inspector din cati veneau pe la ore. Cat am fost elev l-am prins la vreo 5 inspectii atat la „Daniela Cuciuc” cat si la CTGC.

 4. Un inspector și un om în tot sensul cuvântului. Vă admir pentru decizia luată și sper ca de acum în colo să ne revedem cu bucurie și cu sănătate.

 5. FELICITARI, DOMNULE PROFESOR !!! SUNTETI UN OM DE ONOARE, O PERSOANA INZESTRATA CU CALITATI DEOSEBITE SI NU AVETI CE CAUTA IN MIZERIA MORALA DE ACOLO!!! SA VA BUCURATI DE VIATA!

 6. UN OM RAZBUNATOR, MI-A LASAT UN GUST AMAR, DUPA CE AM SUSTINUT DOUA CERCURI PEDAGOGICE IN TREI ANI, IN PRAGUL PENSIONARII, NU A FOST CORECT!

 7. Respect decizia, domnului profesor,dar, nu numai profesorii munteni vor sa fie liberi in ceea ce fac,ci si cei moldoveni.Indiferent din ce zona a tarii venim,vrem sa fim respectati si sa nu devenim sclavi ai institutiilor coordonatoare.

 8. Felicitari domnule inspector pentru munca depusa ! Imi placea cand va spuneam nemultumirile felul in care imi raspundeati : dand din cap si zambind cu subanteles, neputand replica ! Si tacerea era un raspuns care imi dadea curaj, intelegand totul ! Mult succes in continuare, va astept sa va pensionati ! Eu acum am multa rabdare ! Sanatae deplina atat dumneavoastra, cat si colegei de birou ! 🙂

 9. V-a ținut cineva cu forța atâta timp?
  V-a plăcut să umiliți mulți oameni competenți din sistem,a-ți profitat din plin de funcție,au fost buni doar lingușitorii și amicii de ,,chiolhanuri”. Prea tîrziu ,,v-ați iluminat!”.

 10. Acest text sa fie scris de un profesor?Ma cam indoiesc,poate o fi din astia tineri…chiar sa scrii a-ti profitat?!!!

 11. Si eu va felicitpentru decizie iardeclaratia d-voastra spune multe cred ca este vorba si de tg.neamt.

 12. Se simte prea tare disprețul față de ”moldovenii” care v-au adoptat. De ce nu vă duceți dumneavoastră în Muntenia, să fiți liber și cât de arogant vreți?

 13. La Buzau cand pleaca inspectorii cu onoare? De fapt, cine sa plece? Sunt numai slugi,, CU DELEGATIE”,care nu au fost in stare sa promoveze un concurs, pe posturile de inspectori. Au plecat din sala. Rusine!!! Dumneavoastra ati primi in inspectii asemenea oameni? La gradatia de merit sunt primii care isi depun dosare, in specialitate , nu ca inspectori.

 14. Ne-ați putea spune de ce a fost scoasă o clasă a IX-a de la Liceul „Spiru Haret” din Piatra Neamț?

 15. Acest domn a profitat cât a putut mai bine de funcție. Mi-a fost profesor si imi amintesc si acum groaza pe care o trăiam la ora dumnealui. După ce a plecat in ultimul meu an de liceu si a fost înlocuit cu un profesor mai putin avid de putere, am reusit sa învăț pentru 9,20 la BAC! M-ai precizez si ca notele pe care mi le punea acest inspector erau maxim 6. Consider ca niste oameni care se folosesc de functie in acest fel, nu merita sa lucreze in învățământ. In concluzie, felicitări ca a-ti demisionat. Consider ca a-ti facut un lucru demn!!!

 16. FELICITARI, Andreea, pentru media de la bacalaureat! O eleva de 9,20 nu face 3 greseli de ortografie intr-un text atat de scurt(m-ai precizez, a-ti demisionat, a-ti facut ; si ce-i mai grav e faptul ca persisti in greseala; se repeta o ortograma scrisa gresit); stau si ma intreb cate greseli ai fi comis daca aveai un comentariu mai lung…dar ce sa mai comentam, cand si un profesor, inaintea ta, isi exprima opinia tot cu greseli de ortografie?E foarte trist…

Comentariile sunt închise.