0:00

After-school gratuit pentru copiii din Piatra Neamț (P), ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO adevărată problemă pentru mulți dintre părinți o reprezintă imposibilitatea acestora de a-și lua copilul de la școală și de a avea o persoană care să îl supravegheze și care să-l îndrume la făcut temele atât timp cât sunt la muncă.

Pentru părinții care dispun de resursele necesare, problema are o soluție: un after school plătit, unde copilul beneficiază de un îndrumător pentru lecții, masă asigurată și, după caz, de diverse activități care să îi ajute în dezvoltarea lor.

În schimb, părinții care nu au posibilități financiare nu pot decât să se chinuie apelând la cele mai inventive soluții, nu întotdeauna adecvate, pentru siguranța și educația copiilor.

Ana Monda, candidatul Partidului M10 la Primăria Piatra Neamț, preocupată de această problemă din ce în ce mai dureroasă pentru părinții din municipiu, a purtat o serie de discuții cu părinți, profesori, învățători și membri ai bisericii și a găsit soluția pentru a rezolva această problemă.

Ana Monda propune încheierea unui parteneriat între administrația locală, Inspectoratul Școlar și biserică, în baza căruia copiii ai căror părinţi nu îi pot ajuta la lecţii sau supraveghea atunci când sunt la serviciu, nu au bani să plătească meditatori sau să-i înscrie la centre private de tipul „Școală după școală” / „after school”, pot beneficia în mod gratuit de acest sprijin. În cadrul acestui program vor putea fi ajutați de voluntari să-și facă temele, să participe la diverse activități gratuite care să le dezvolte creativitatea și inteligența. „Vom realiza acest proiect în sprijinul copiilor ai căror părinţi nu îşi permit să-i dea la un program <Școala după școală> contra cost, dar şi pe care nu are cine să-i ajute la teme şi au dificultăţi la învățat. Primul pas a fost să identific mai întâi oameni dispuşi să se angajeze într-o astfel de activitate. Am discutat cu reprezentanți ai bisericii, dar și cu profesori și învățători care au deschidere si manifestă interesul de a pune la punct un parteneriat menit să rezolve această problemă atât de importantă pentru viitorul copiilor noștri. Este vital pentru un părinte să își știe copilul în siguranță, hrănit și cu lecțiile făcute corespunzător în perioada în care el se chinuie să muncească pentru a susține cheltuielile casei”, a declarat Ana Monda.

Andreea AMARIEI

 

 

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentElevă luată cu SMURD- ul dintr-un parc. A făcut scandal și se crede că era băută
Articolul următorPărintele Necula va conferenția la Târgu-Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.