0:00

Întâlnire cu scriitorul Cassian Maria Spiridon, la Biblioteca Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBiblioteca Județeană “G.T.Kirileanu“ Neamț organizează o întâlnire cu scriitorul Cassian Maria Spiridon, președintele Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România și directorul revistei “Convorbiri Literare“.

Acțiunea are loc vineri, 9 decembrie, cu începere de la ora 12:00, în Sala Cupola. Atmosfera evenimentului va fi întregită de prezența pe simezele Sălii Cupola a expozițiilor “145 de ani de “Convorbiri Literare““ și “Revista Convorbiri Literare și Centenarul Marii Uniri“, care totalizează 38 de panouri.

Cu acest prilej, va fi decernat premiul Reprezentanței Neamț din cadrul Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România prozatoarei Violeta Lăcătuș.

De asemenea, vor fi lansate cărțile “Un veac de poezie românească“, de Cristian Livescu, apărută la Editura TipoMoldova, Iași, 2022 și “Jurnalul Dictando. Romanțat deasuprarealist“, de Bică Nelu Căciuleanu, apărută la Editura Crigarux, Piatra Neamț, 2022.

Prezintă criticul literar Lucian Strochi și directorul Editurii TipoMoldova, Aurel Ștefanachi. Evenimentul este organizat în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Iași, și va fi moderat de managerul Bibliotecii Județene Neamț, profesorul Mihaela Mereuță.

(G. S.)

Articolul precedentPatru străini, între care și un american, ilegal în Neamț
Articolul următorCaz de forță majoră. CPU Roman se închide două zile, pacienții gravi aduși la UPU Piatra-Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.