0:00

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Neamț au efectuat, pe 6 decembrie, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul României.

”Au fost depistați în situații ilegale patru străini, două femei de 26, respectiv 28 de ani, din Sri Lanka, un bărbat de 35 de ani, din Turcia și un bărbat de 37 de ani din Statele Unite ale Americii”, anunță Inspectoratul General pentru Imigrări.

Patru străini, între care și un american, ilegal în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVerificările au stabilit că străinii au intrat legal în România, trei în scop de muncă și unul în scop de vizită, însă la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit teritoriul țării noastre. Bărbatul din Turcia a fost găsit muncind la o firmă din Târgu Neamț, iar celelalte trei persoane au fost găsite în Piatra Neamț.

În trei cazuri au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile, iar la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni, conform normelor legale în vigoare.

În cel de-al patrulea caz a fost emisă decizie de returnare sub escortă, fiind condus până la Aeroportul Internațional Iași, în vederea îndepărtării de pe teritoriul României. De asemenea, la ieșirea din țară a fost instituită măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni. (G.S.)

Articolul precedentComunicat APIA Neamț: în decembrie se depun Cererile de acord pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2023
Articolul următorÎntâlnire cu scriitorul Cassian Maria Spiridon, la Biblioteca Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.