0:00

Comunicat APIA Neamț: în decembrie se depun Cererile de acord pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2023, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Neamț vă informează că în cursul lunii decembrie 2022 se depun Cererile de acord  pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2023.

Beneficiari: producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008, cu modificările şi completările ulterioare, care sunt înregistraţi în Registrul agricol, Registrul fermelor, Registrul plantaţiilor viticole, alte evidenţe funciare, care exploatează terenuri agricole, individual sau în forme de asociere conform legislaţiei în vigoare, în scopul obţinerii producţiei agricole si/sau prodcatorii agricoli care cresc sau exploatează animale, individual sau în forme de asociere conform legislaţiei în vigoare, în scopul obţinerii producţiei agricole; organismele/organizaţiile de cercetare, respectiv universităţile, institutele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol.

Persoanele fizice pot fi acceptate ca potențiali beneficiari ai prezentei scheme dacă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data primirii notificării privind acordul prealabil, dar nu mai târziu de data depunerii primei cereri trimestriale, se autorizează ca persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală, conform OUG nr. 44/2008, cu modificările și completările ulterioare.

Cererea de acord pentru finantare va fi însoţită de urmatoarele documente:

 1. Copie a documentelor de identificare (CI/BI, altele);
 2. Copie a documentelor de inregistrare: Certificat de inregistrare (C.U.I.), Certificat de inregistrare fiscala (C.I.F.), Dovada  inregistrarii in evidente speciale (Registrul societatilor agricole, Registrul asociatiilor si Fundatiilor, documentul legal de constituire/infiintare, dupa caz), Documentul care atesta reprezentarea (statut, act constitutiv, certificat ONRC);
 3. Imputernicire/procura si BI/CI al imputernicitului in cazul in care cererea este depusa de imputernicit;
 1. angajamentul solicitantului persoana fizică cu privire la autorizarea ca persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală, conform OUG nr.44/2008, cu modificările și completările ulterioare.

Documente specifice in sectorul vegetal:

 • Situatia suprafetelor si a structurii estimative a culturilor;
 • Adeverinta de la Registrul agricol, cu suprafetele agricole, aflate in administrare conf. Ordinului 619/2015 (IACS);
 • Adeverinta eliberata de ONVPV/DAJ pentru plantatiile viticole;
 • Declaratia privind suprafata exploatata.

Documente specifice in sectorul zootehnic:

 • Situatia privind calculul efectivului rulat/mediu estimat anual;
 • Adeverinta de la Registrul agricol, cu efectivele de animale pe specii si pe categorii de varsta/pasari/familii de albine/viermi de matase, dupa caz;
 • Documentul care atesta inregistrarea/autorizarea sanitara- veterinara pentru porci, pasari, albine, viermi de matase, dupa caz.

Acordul prealabil pentru finanţare prin rambursare se emite de către centrele APIA judeţene, în termen de cel mult 20 zile lucrătoare de la data  limită de depunere a cererii de acord.

Documentele necesare depunerii cererilor de acord pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2023 sunt publicate pe site-ul Agenției, secțiunea Formulare si pot fi depuse la sediul APIA Neamt sau transmise on-line.

DIRECTOR EXECUTIV,

Mihai DORNEANU

Articolul precedentCe este strategia Martingale
Articolul următorPatru străini, între care și un american, ilegal în Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.