0:00

Locuitorii din zona Roman care în următoarele două zile vor avea nevoie de asistență medicală de urgență vor fi aduși la UPU Piatra-Neamț. Lucrări la transformatorul care alimentează CPU de la Spitalul Municipal de Urgență Roman fac imposibilă activitatea medicală în perioada 9-10 decembrie.

Caz de forță majoră. CPU Roman se închide două zile, pacienții gravi aduși la UPU Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVa fi dificil pentru personalul de la UPU Piatra-Neamț să facă față unui val de pacienți, dar legea obligă la continuitate în acordarea serviciilor medicale de urgență. „Condițiile noastre sunt aceleași, dar nu se pune problema, pacienții gravi din zona Roman vor fi direcționați la noi vineri și sâmbătă. Avem medicamente și materiale sanitare, asta e cel mai important, avem personal, ne descurcăm două zile”, declară dr. Brîndușa Elena Pavlidis, șefa UPU-SMURD Neamț. Detalii despre situația la zi din UPU Piatra-Neamț puteți reciti aici ). Situația de forță majoră a fost adusă la cunoștința autorităților încă din 30 noiembrie, așa că SJU Piatra-Neamț a avut timp să se pregătească pentru acest moment.

Caz de forță majoră. CPU Roman se închide două zile, pacienții gravi aduși la UPU Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDr. Maria Andrici, managerul spitalului Roman face apel la nemțenii din zonă să înțeleagă că vineri și sâmbătă vor ajunge la UPU Piatra-Neamț doar bolnavii foarte gravi care cer ajutor la 112. „Vă aducem la cunoștință că în  perioada 9.12.2022-10.12.2022 , la Spitalul Municipal de Urgență Roman vor avea loc lucrări de execuție, înlocuire post transformare în anvelopa și MCAV și lucrări de racordare la rețeaua publica de distribuție. Conform adresei nr. 1719671/30.11.2022 a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț și a Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din data de 5.12.2022, vă informăm că Spitalul Municipal de Urgență Roman își reduce activitatea medicală în perioada 9.12.2022-10.12.2022, astfel încât  Compartimentul de Primiri Urgențe Roman nu va prelua urgențele medicale care se vor adresa Serviciului 112 și nici prezentările directe în spital. Vă rugăm să apelați Serviciul 112 doar în caz de URGENȚĂ MAJORĂ  deoarece toate cazurile vor fi preluate de Serviciul de Ambulanță și REDIRECȚIONATE către Spitalul Judeţean Piatra Neamț. Ne cerem scuze pentru disconfort, dar vă asigurăm că toate aceste lucrări sunt benefice pentru a crește siguranța pacienților, aparțonătorilor și a personalului SMU Roman”, precizează managerul SMU Roman în postarrea de pe pagina oficială de socializare.

Cristina Iordache

Articolul precedentÎntâlnire cu scriitorul Cassian Maria Spiridon, la Biblioteca Neamț
Articolul următorAtac de panică de la foc în comuna Tarcău

1 COMENTARIU

  1. Păi medicii si asistentii din Roman stau acasă? De ce nu vin la Piatra-Neamt? Tot o ard ca si ei cand era Covid nu stiu ce făceau dar au uitat ca ei erau la butoane si nu au vrut sa fie spital Covid. Nesimțiți!

Comentariile sunt închise.