Adrian Marin Botez, celebrul Ţâţă care a înfiinţat şi coordonat Academia infractorilor, a fost condamnat, în primă instanţă, la 22 de ani de închisoare pentru că a pus pe roate „organizaţia” şi pentru că a coordonat 24 de tâlhării prin magazinele de lux din Europa.
Tribunalul Bucureşti a decis, de asemenea, să contopească pedeapsa cu restul de condamnare (12 ani) din sentinţa primită pentru că a vrut să-l lichideze pe Puiu Mironescu, astfel că a rezultat o pedeapsă totală de 34 de ani şi 5 luni, care a fost redusă în cele din urmă la 30 de ani.
În schimb, Alexandra Gheorghiu, una din cele 3 femei pe care se baza Academia lui Ţâţă, bună profesionistă dacă luăm în calcul că organizaţia a funcţionat fără erori şi după ce iniţiatorul a fost capturat, a primit doar 3 ani cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 4 ani. În plus, tânăra trebuie să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunităţii în cadrul DGASPC Neamţ sau AJOFM Neamţ,
Alţi 7 membri ai grupării au primit pedepse „decente”, între 3 ani şi 5 ani şi 7 luni, iar pentru alţi 8 „academicieni” (printre care locotenenţii lui Ţâţă Florin Mircea Savu şi Costel Acozmei) dosarul s-a disjuns şi procesul va continua. Instanţa a dispus, de asemenea, ca inculpaţii să plătească între 8.000 şi 12.000 de lei cheltuieli judiciare, cu excepţia lui Ţâţă, care are de achitat o sumă impresionantă: 1.000.000 de lei.
Conform referatului DIICOT, Adrian Marin Botez „în calitate de lider a selectat, pregătit, instruit, finanțat, controlat și coordonat membrii grupării, în vederea comiterii de infracțiuni de furt și tâlhărie, la magazine de bijuterii și ceasuri de lux, iar în vederea realizării scopului pentru care gruparea s-a constituit, a executat acte materiale de instigare și complicitate la un număr de 26 tâlhării calificate (20 fapte consumate și 6 tentative) și un furt calificat în diferite țări europene, însușindu-și și decizând împărțirea produsului infracțional, bijuterii de aur și ceasuri de lux, pe care le-a valorificat prin intermediul legăturilor infracționale, respectiv Savu Florin Mircea și Gliga Adolf”. (C.M.)