Ioan Vadana, în vârstă de 30 de ani, din Săvinești, unul din absolvenții Academiei Infractorilor, înființată și coordonată de celebrul Marin Botez, zis Țâță, a fost prins de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale, în colaborare cu cei de la Secția de Poliție Rurală Săvinești. El era urmărit la nivel internațional, după ce autoritățile judiciare din Franța au emis un mandat european de arestare pe numele lui și a fost reținut, în ziua de 8 decembrie.

În fapt, în cursul lunii octombrie 2013, cel în cauză, împreună cu alte persoane, având asupra lor arme, topoare și ciocane, ar fi pătruns într-un magazin din Paris, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, bijuterii și ceasuri de lux. Prejudiciul total a fost estimat la 1.100.000 de euro”, a precizat agentul Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

La sfîrșitul anului 2013, gruparea lui Țâță a dat doauă spargeri la magazine de lux din Paris. Pe 4.10.2013, la magazinul de bijuterii ”Vacheron Constantin”: furt de ceasuri, în valoare de 1.500.000 euro, prejudiciu nerecuperat. Autoritățile franceze au arestat 5 indivizi, dar alți 5 au scăpat.

Pe 27.12.2013 – magazinul de bijuterii ”Jacquot”, situat în centrul orașului: au fost furate 37 de ceasuri mărcile Rolex, Breitling și Jaeger Le Coultre, prejudiciul fiind recuperat integral, după ce doi dintre autori au fost prinși în Austria, cu prada asupra lor.

Ioan Vadana a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reținerea lui pentru 24 de ore. Astăzi, el va fi prezentat Curţii de Apel Bacău, pentru confirmarea mandatului european de arestare.

C.M.

Articolul precedentO femeie ”serioasă” de 41 de ani, șantajată de un tânăr de 19 de ani, cu poze compromițătoare
Articolul următorL1 FC Botoşani a făcut egal la Sfântu Gheorghe; Poli Iaşi a pierdut acasă cu campioana