Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț găzduieşte, în perioada 4-7 mai, Olimpiada de Religie – etapa națională. Astăzi, 4 mai, la ora 17:00, incinta seminarului a fost neîncăpătoare pentru elevii participanți la olimpiadă veniți din toată țara, cât și pentru profesori, preoți, membrii comisiei și invitați din sfera administrațiilor locale și județene, alături de gazda evenimentului, preotul Ioan Mihoc, directorul Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț.

Evenimentul a început cu un Te Deum, oficiat de un sobor de preoți de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, la care au participat și oficialități locale, printre care Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean, prof. Viorel Stan, inspectorul general al ISJ Neamț, prof. Elena Laiu, inspector general adjunct al ISJ, Maria Petrariu, primarul comunei Vânători-Neamț, dar și prof. Cătălin Pâslaru, inspector școlar general în cadrul Ministerului Educației și Cercetării. Festivitatea de deschidere a avut loc în Sala de festivități a Seminarului. După luările de cuvânt ale invitaților și după prezentarea unui program artistic a urmat afișarea repartizării candidaților pe săli.

Joi, 5 mai, între orele 10:00 – 13:00, va avea loc proba scrisă, iar a doua zi, la ora 17:00, va avea loc festivitatea de premiere în Sala de festivități a Seminarului în prezența ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Din Comisia centrală de examinare fac parte, în calitate de președinte onorific, ÎPS Teofan, inspectorul școlar general din cadrul Ministerului Educației, prof. Cătălin Pâslaru, directorul adjunct al Seminarului Teologic Ortodox „Veniamin Costachi”, prof. Viorel Laiu, profesori universitari de la Facultatea de Teologie din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cât și preoți profesori de la alte instituții de învățământ din țară. (C.T. STURZU)