0:00

Instanţa a „legat” Academia lui Ţâţă şi Protecţia Copilului Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAdrian Marin Botez, celebrul Ţâţă care a înfiinţat şi coordonat Academia infractorilor, a fost condamnat, în primă instanţă, la 22 de ani de închisoare pentru că a pus pe roate „organizaţia” şi pentru că a coordonat 24 de tâlhării prin magazinele de lux din Europa.

Tribunalul Bucureşti a decis, de asemenea, să contopească pedeapsa cu restul de condamnare (12 ani) din sentinţa primită pentru că a vrut să-l lichideze pe Puiu Mironescu, astfel că a rezultat o pedeapsă totală de 34 de ani şi 5 luni, care a fost redusă în cele din urmă la 30 de ani.

În schimb, Alexandra Gheorghiu, una din cele 3 femei pe care se baza Academia lui Ţâţă, bună profesionistă dacă luăm în calcul că organizaţia a funcţionat fără erori şi după ce iniţiatorul a fost capturat, a primit doar 3 ani cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 4 ani. În plus, tânăra trebuie să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunităţii în cadrul DGASPC Neamţ sau AJOFM Neamţ,

Instanţa a „legat” Academia lui Ţâţă şi Protecţia Copilului Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAlţi 7 membri ai grupării au primit pedepse „decente”, între 3 ani şi 5 ani şi 7 luni, iar pentru alţi 8 „academicieni” (printre care locotenenţii lui Ţâţă Florin Mircea Savu şi Costel Acozmei) dosarul s-a disjuns şi procesul va continua. Instanţa a dispus, de asemenea, ca inculpaţii să plătească între 8.000 şi 12.000 de lei cheltuieli judiciare, cu excepţia lui Ţâţă, care are de achitat o sumă impresionantă: 1.000.000 de lei.

Conform referatului DIICOT, Adrian Marin Botez „în calitate de lider a selectat, pregătit, instruit, finanțat, controlat și coordonat membrii grupării, în vederea comiterii de infracțiuni de furt și tâlhărie, la magazine de bijuterii și ceasuri de lux, iar în vederea realizării scopului pentru care gruparea s-a constituit, a executat acte materiale de instigare și complicitate la un număr de 26 tâlhării calificate (20 fapte consumate și 6 tentative) și un furt calificat în diferite țări europene, însușindu-și și decizând împărțirea produsului infracțional, bijuterii de aur și ceasuri de lux, pe care le-a valorificat prin intermediul legăturilor infracționale, respectiv Savu Florin Mircea și Gliga Adolf”. (C.M.)

Articolul precedentCât ne costă copiii cu nevoi speciale integrați în învățământul de masă?
Articolul următorOlimpiada de Religie la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.