0:00

  •  pietrenii au ajuns la trei meciuri consecutive, în care nu au marcat și nu au acumulat niciun punct.
  • după meciul de la Chiajna, în care pietrenii au bătut recordul la cartonașe galbene și roșii, nu mai pot prinde podiumul la trofeul Fair-Play
  • Ceahlăul a ajuns pe locul 11, cu 33 de puncte, în afara obiectivului impus de conducerea administrativă, iar etapele următoare nu sunt deloc ușoare: cu Dinamo, acasă și cu CFR Cluj, în deplasare.

Față de turul campionatului, când pietrenii își sufocau adversarul în pressing, acum letargia din atac este inexplicabilă. Rareori este verticalizat jocul, rareori sunt pase decisive, rareori, portarii adverși au de lucru. În afara unui gol norocos marcat la Galați, și acela, după o fază fixă, concretizată de un fundaș, nimeni din atacanți sau mijlocașii ofensivi nu crează pericol în careul advers. Nimeni nu mai pune presiune pe adversar și toți, parcă au uitat să tragă la poartă de la distanță. Unde sunt torpilele de altă dată ale lui Tiberiu Șerban sau Botez? Sunt întrebări de bun simț, în condițiile în care nemțenii trebuie să desfacă o apărare bine organizată, cum a fost cea de la Chiajna, din ultima etapă.

Indisciplina coboară Ceahlăul în clasament, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Au uitat să joace

Ceahlăul Piatra Neamț își continuă căderea liberă. Pare că nimeni și nimic nu poate stopa transformarea într-o formație anostă, fără personalitate a acelei grupări temute în toamna anului trecut. Ca și în alţi ani, când avea obiceiul să se bată pentru evitarea retrogradării, Ceahlăul s-a întors la statutul de echipa mică, ce nu sperie pe nimeni. Galben-negrii au ajuns la un golaveraj pe minus. Au un atac haotic și le trebuie multe atingeri până transmit mingea la un coechipier demarcat. Dacă tot am ajuns la capitolul ”demarcaj”, parcă toată lumea a uitat cât de important este jocul fără minge, cât de important este să te poți debarasa de adversar.

Indisciplina coboară Ceahlăul în clasament, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Așa s-a ajuns într-un meci să putem număra unul sau două șuturi pe poarta în 90 de minute. Dacă se continuă în asemenea manieră și nimeni din conducere nu este în stare să dea un șoc pozitiv echipei, aceasta va ajunge efectiv o „ruina“ a grupului creat în vara anului trecut. În plus, pe parcursul jocurilor, predomină greșelile tehnice, pasele greșite și finalizările la întâmplare, ori, de aici și până la starea de nervozitate, ce poate da frâu liber durităților, nu mai e decât un pas.

Disciplina, bat-o vina!

În 2011, Ceahlăul a cucerit Trofeul Fair-Play. Contabilizarea unui singur catonaș roșu primit de formația antrenată atunci de Costel Enache, Costel Ilie și Radu Lefter în toate etapele sezonului 2011-2012 a fost cântărit decisiv pentru desemnarea Ceahlăului ca lideră a ierarhiei finale la capitolul “Fair-play”. Cristi Gafiţa a fost singurul eliminat (după un cumul de două avertismente), în respectivul campionat, evenimentul fiind notat la meciul Ceahlăul – Petrolul, disputat la Ploiești. Tot la capitolul disciplină, Ceahlăul, în sezonul când a cucerit Trofeul Fair-Play a avut de plătit cu absențe la câte un joc, pentru cartonașele galbene primite, ori acest aspect cântărește foarte mult în viața unei formații. Echipa nu a avut de suferit la coeziune, relațiile de joc n-au suferit prea mult din cauza improvizațiilor dese, iar jucătorii au putut să-și vadă liniștiți de îndeplinirea obiectivului.

Indisciplina coboară Ceahlăul în clasament, ZCH NEWS - sursa ta de informații

La fel, disciplina, cea care joacă un rol esențial în viața unei formații. Mare parte din vina echipelor ce retrogradează, la limită, sau la concurență cu alte echipe din prima ligă, se datorează indisciplinei. Fundasul Lucian Cazan, cu 11 avertismente contabilizate a fost șeful clasamentului suspendaților pe motiv de cumul al cartonașelor galbene, în sezonul 2011-2012. Îndeaproape, l-au urmat “închizătorul” Aitor Monroy, ce joacă acum la CFR Cluj și mijlocașul Daniel Stana, acum în refacere, fiecare cu câte 9 avertismente primite în tot sezonul! Ceahlăul a fost penalizată în campionatul 2011-2012 cu 10 lovituri de pedeapsă.

“Am rămas acea echipa disciplinată. În fotbal, succesul începe chiar de la disciplină. Mă bucur că am dovedit, tot mai mult, că putem câștiga un meci în limitele regulamentului”, declara, la finalul sezonului 2011-2012 secundul Radu Lefter. Antrenorul de pe banca Ceahlăului este convins și acum că succesul Ceahlăului în clasamentul “Fair-Play” se datorează și pregătirii bune pe care jucătorii au făcut-o în stagiile de verificare precedente.

Ce lipsește Ceahlăului?

Și în campionatul următor jucătorii Ceahlăului au fost destul de disciplinați, semn că disciplina era un cuvânt de ordine la formația pietreană. După 19 etape, Ceahlăul era lider în același clasament Fair-Play, cu numai 42 de avertismente. Doar Ceahlăul şi Vasluiul nu primiseră, în acel campionat, nici un cartonaş roşu. Cel mai “rău” jucător al formaţiei pietrene, a fost considerat mijlocaşul spaniol Monroy, care a ajunsese la a doua etapă de suspendare, după ce încasase 7 cartonaşe. Acum, realitatea e că ne-ar trebui un jucător ca Monroy, dar și pe cineva care să țină în frâu toate refulările jucătorilor. Și, poate, ca un sfat, pentru bunul mers al echipei, ar trebui găsit un lider cu personalitate, care să refacă grupul unit din anul trecut. Acum parcă nici Golubovic nu mai e ce-a fost, deoarece nu a înscris niciun gol în 2014, de unde se vede treaba că Ceahlăul depinde de căpitanul ei bosniac. Cei ce au afirmat contrariul în iarnă ar trebui acum să-și ceară scuze de la atacantul bosniac!

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentTelenovela procurorilor din Bicaz – episodul “Sancţiuni”
Articolul următorIoan Chelaru lasă cale liberă la șefia PSD Roman

3 COMENTARII

  1. Golubovici e normal sa fie cu gandul in alta parte, dupa modul in care a fost tratat in iarna.

Comentariile sunt închise.