pietricica turism

ioan chelaru

Senatorul Ioan Chelaru, repus în funcția de președinte al PSD Roman după plecarea la Colegiul Tehnic “Danubiana” a profesorului Leonard Vacaru, a lăsat de înțeles că abia așteaptă să lase funcția altui coleg. Despre opțiunile pe care le are acum partidul, președintele interimar spune că sunt “pe alese”.

Acesta i-a nominalizat pe patru dintre posibilii candidați: Viorel Stan – generalul de la ISJ Neamț, Dan Manoliu – vicepreședinte la CJ Neamț, Alexandru Rotaru – candidat la europarlamentare și pe Iulia Havrici, consilier local și membru cu acte vechi în partid. Totuși, chiar dacă toți pot, numai unul va primi funcția. Va conta munca, fidelitatea față de partid și regulamentul.

“Încă de acum doi ani, după 12 ani de președinție, am spus că este momentul unei schimbări. Aș fi vrut să continuăm cu profesorul Vacaru, dar dumnealui a preferat să preia conducerea Colegiului. Sper ca interimatul meu să nu fie foarte lung. Dau girul oricărui coleg care are experiență și vrea să facă muncă în politică. Acest lucru se va decide după alegeri, pentru că acum ne mobilizăm pentru campanie. Se va lua în calcul și cum se va munci pentru aceste alegeri”, a declarat senatorul.

Acesta a confirmat o parte din zvonurile ce au circulat în ultimele luni conform cărora Gabriel Vasile Luncanu, suspendat după alegerile din 2008 din PSD și reînscris acum un an ar fi dorit să preia funcția de președinte. Însă, senatorul Ioan Chelaru spune că nu a “negociat” funcția, dar că oricine se poate înscrie.

“Domnul Luncanu a ieșit pe piață cu o discuție de această natură. Eu am discutat cu domnul Luncanu și cu domnul Dan Cărpușor (n.r. – suspendat de asemenea în 2008, revenit în PSD în 2013) în momentul în care au dorit să revină în PSD. M-am arătat deschis, au revenit în PSD cu aceste opțiuni, urmând ca la viitoarele alegeri să poată candida. Când reintri în partid și respecți partidul, nimic nu-ți poate închide porțile. Ce s-a spus pe piață sunt lucruri neadevărate și le-am infirmat în biroul politic. Funcția nu se negociază, ci se votează. Dacă cei 300 de membri nu îl votează, nu am ce să fac. Unii ar putea să spună că dacă îl propune președintele are mai mari șanse, dar nu am negociat așa ceva”, a declarat senatorul Ioan Chelaru, care a precizat cu mândrie că există o concurență mare pentru președinția PSD.

La alegerile de prin 2009, în PSD Roman s-a dus cu adevărat o bătălie pentru funcții, printre candidați numărându-se Eugen Păuleț, Lucian Micu și Vasile Balcan, în cursă rămânând ultimii doi. Presa nu a avut acces atunci la dezbateri, iar câștigător pentru câteva zile a fost Vasile Balcan. După ce acesta și-a dat demisia din funcție, senatorul Ioan Chelaru a preluat interimatul, iar Lucian Micu a fost exclus din partid în 2010. (C. MATEI)

1 COMENTARIU

Comments are closed.