reclama autocenter

stefan potop

* convorbire cu Ştefan Potop, preşedintele Filialei UAP Neamţ –

Pregătirile pentru organizarea celei de a XIII-a ediţii a Bienalei Naţionale de Artă Plastică “Lascăr Vorel” din noiembrie de la Piatra Neamţ, au început. Această amplă manifestare culturală în domeniul artelor plastice este organizată de Complexul Muzeal Judeţean Neamţ – Muzeul de Artă Piatra Neamţ, Fundaţia „Vorel”  şi U.A.P. Neamţ şi va cuprinde lucrări de pictură, grafică şi sculptură mică, la ea fiind  invitaţi să participe artişti plastici membri ai U.A.P. din România.

– Ce trebuie să cunoască un artist plastic care doreşte să participe la bienala de anul acesta, domnule preşedinte?

– Mai multe. Conform regulamentului, se poate participa cu maximum 2 (două) lucrări de pictură, grafică şi sculptură mică, cu dimensiunea maximă de 120 centimetri, sistem de agăţare şi etichete cu datele de identificare ale autorului şi filialei, iar cele de sculptură – cu dimensiuni maxime de 100 centimetri. Nu vor fi admise ca exponate: print-uri, fotografii, lucrări realizate prin tehnici digitale, lucrări de artă decorativă. Fiecare autor va achita o taxa de participare, de 50 lei, care se transmite odată cu lucrările prin acelaşi serviciu de curierat. Lucrările expediate vor fi însoţite de formularul şi taxa de participare. Dacă  formularul nu însoţeşte lucrarea (nu este prezentat pe suport hârtie) se poate trimite şi în format digital prin e-mail la una din adresele persoanelor de contact.

– Va fi o preselecţie sau vor intra pe simeze toţi cei care trimit tablouri şi îşi achită taxa?

– Comitetul de preselecţie va realiza o selecţie din lucrările primite, în acord cu experienţa sa profesională, în limita spaţiului disponibil şi în funcţie de măsura în care sunt respectate condiţiile de participare, iar neîndeplinirea acestora poate avea ca efect neselectarea lucrărilor pentru a fi expuse. Lucrările expuse în cadrul bienalei vor fi jurizate de către un juriu format din specialişti în domeniu care va acorda:  “Marele Premiu”, premiile principale în cadrul fiecărei categorii şi alte premii speciale. Lucrările premiate vor rămâne în patrimoniul organizatorilor, finanţatorilor şi sponsorilor. Fiecare expozant nominalizat va primi o diplomă de nominalizare care va însoţi lucrările returnate.

– Cum se vor trimite lucrările pentru bienală?

– Artiştii din ţară vor trimite lucrările prin curierat (de preferinţă Fan Courier), exclus prin poştă, până la data de 10 noiembrie 2013, data livrării, la adresa instituţiei: Muzeul de Artă, Piaţa Curtea Domnească, nr.1, Piatra Neamţ. Lucrările trimise prin curierat vor fi preluate de Violeta Dinu , telefon: 0233/216808; mobil: 0726/461812. Artiştii din Piatra Neamţ vor preda lucrările la adresa menţionată mai sus până la aceeaşi dată limită. Costul trimiterii lucrărilor va fi suportat de fiecare participant. Fiecare lucrare va fi returnată în ambalajul expeditorului prin curierat iar costul returnării  va fi suportat ramburs.

– Când are loc evenimentul?

–  Vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere vor avea loc joi , 21 noiembrie 2013, ora 17, la Muzeul de Artă din Piatra Neamţ.

A consemnat Nicolae SAVA

Articolul precedentLa partide, înainte!
Articolul următorDar gunoiul, cât e gunoiul?