pietricica turism

sanitas

În urma negocierilor purtate ieri, 27 noiembrie, între Ministerul Sănătății, Federația Sanitas și Coaliția Profesioniștilor, s-a luat hotărârea de suspendare a grevei.

„S-a suspendat, nu s-a anulat. S-a ajuns la un acord comun cu Ministerul Sănătății. S-au deblocat 1.124 de posturi. Dacă OUG 103 din acest an a provocat mai multe neînțelegeri privind plata pentru zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, ministrul Nicolăescu a înaintat un amendament care prevede plata de 100% a acestor zile. O altă măsură a fost aceea de acordare a 200 de milioane de lei pentru a asigura trimestrul IV. Banii vor merge către CAS și de acolo către spitale. De asemenea, s-a semnat contractul colectiv de muncă la nivel sanitar”, a declarat Mihaela Pătrașc, liderul Sanitas Neamț.

Aceasta a mai precizat că s-au dat asigurări că toate propunerile vor fi aprobate favorabil. Într-un comunicat remis de Fedrația Sanitas se precizează că „în perioada imediat următoare, Federaţia Sanitas va continua negocierile cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru soluţionarea revendicărilor ce au stat la baza declanşării Conflictului colectiv de muncă, urmând ca membrii Consiliului Naţional să analizeze rezultatele discuţiilor şi să stabilească în şedinţa din luna decembrie strategia viitoare.” (M. TEODOROF)