•  el a obținut votul a 311 delegați din cei 315 prezenți în sală
  • Gheorghe Ştefan: „USL dăunează grav sănătății românilor, dar eu cred că ne va veni mintea la cap”
  • Laurențiu Leoreanu și Toader Mocanu au fost aleşi prim vicepreședinți, iar Adrian Cărăbeț a fost reconfirmat în funcția de secretar general
  • Gheorghe Flutur: „PDL are un cuvânt greu de spus în ceea ce se va întâmpla în următoarea perioadă”

pdl 2013 08

Unificarea dreptei românești și câștigarea prezidențialelor din 2014, cu un candidat susținut de actualul președinte al României, Traian Băsescu. Acestea sunt obiectivele cu care au pornit la vot cei 315 delegați, membri ai Consiliului de Coordonare al PDL, pentru a alege, pentru încă un mandat, ca președinte al organizației PDL Neamț, pe nimeni altul decât pe Gheorghe Ștefan. Votul nu a început până când invitații speciali ai actualului președinte PDL Neamț și unic candidat la alegerile de duminică, 17 noiembrie, Gheorghe Ștefan, nu au mulțumit organizației de la Neamț pentru rezultatele obținute de-a lungul anilor. Gheorghe Flutur, secretar general al PDL la nivel național și Elena Udrea au fost doar două dintre persoanele care au spus răspicat că dreapta româ-nească trebuie să se unifice în jurul unui singur nucleu, și anume, Partidul Democrat Liberal.
Din sală nu au lipsit nici invitați din partea altor organizații politice din Neamț. Printre aceștia s-au remarcat Andrei Ignat de la Iniţiativa România Liberală, Cristian Tomuleț de la PNȚCD și Emilian Bucureștenu de la Forța Civică.

Gheorghe Flutur: “În cele mai pesimiste sondaje, PDL are 20%”

”Aduc aici în fața dumneavastră un salut al PDL Suceava dar și al președintelui PDL, Vasile Blaga. Mulțumim organi-zației Neamț pentru efortul și rezultatele obținute de echipa PDL. Știm per-formanțele PDL Neamț și ale lui Gheorghe Ștefan, în lupta sa politică dar și în administrația publică. Re-zultatele și performanțele PDL au parcurs multe bătălii, efortul și bătălia comună au fost alegerile, refendumul, a fost făcut cu un efort uriaș de orga-nizația de la Neamț pentru a stopa abuzurile PSD și USL, ați acționat pentru intrarea în normalitate în această țară. Suntem la un an de la alegerile parlamentare, 2012 a fost un an în care partidul nostru a decontat din punct de vedere politic, dar cred, că abia acum oamenii prețuiesc ceea ce s-a făcut pe vremea guvernării PDL, ceea ce nu se face sau se distruge astăzi. A urmat, desigur o periodă de reorganizare a PDL, însă am făcut această reorganizare de sus în jos, iar astăzi ați organizat alegeri la nivel județean. Îmi doresc ca sfârșitul acestui an să ne găsească cu organizarea internă rezolvată pentru a putea fi pregătiți de europarlamentare și pre-zidențialele din 2014. În cele mai pesimiste sondaje din ultimele zile, PDL are 20%. Este adevărat că a fost o perioadă de recul, însă iată avem o creștere con-sistentă, iar PDL demon-
strează că are potențial. Echipa noastră trebuie să determine oamenii să iasă la vot. E vremea să lase fiecare orgoliile deoparte și să dăm candidatul la președinție cu cele mai mari șanse. PDL are un cuvânt greu de spus în ceea ce se va întâmpla în următoarea perioadă. În urmă cu 10 ani am pus bazele alianței Dreptate și Adevăr împotriva PSD-ului condus de Adrian Năstase. Făceam marșuri în toate județele din Moldova, a fost înțelepciune politică și ne-am unit împrejurul a doi stâlpi ai PDL: Traian Băsescu și Theodor Stolojan, două pietre de temelie. În felul acesta a început să piardă PSD, iar PDL e hotărât să dea din nou tonul. Avem un USL care la un an de guvernare, uitați-l ce face cu această țară. Promisiunile lor s-au întors la 180 de grade. În campania electorală tot ceea ce am făcut noi era rău. Dar ei ce au făcut, au inventat taxe și impozite noi sau le-au mărit pe cele vechi. Unde sunt liberalii? Te uiți după ei și nu-i vezi. Nu mai este nimic liberal în USL decât basca lui Ion Iliescu și a guvernării socialiste. Nu mai poți respira de atâtea taxe. Guvernul meu a făcut lucruri foarte bune. Azi se taie investiții făcute în procent de 80%. Asta se întâmplă în guvernarea USL, minciuna și ipocrizia lui Ponta!”, a precizat Gheorghe Flutur în discursul său.

Gheorghe Ştefan: „Trebuie să facem tot ceea ce ne-am propus”

”La ceea ce a fost în România, știm bine că noi aici am avut rezultate bune. Esența este că trebuie să încercăm ca la europarla-mentare și prezidențiale să unim dreapta alături de Traian Băsescu altfel nu avem șanse să dăm USL jos de la Guvernare. USL dăunează grav sănătății românilor, dar eu cred că ne va veni mintea la cap și la prezidențiale candidatul dreptei, susținut de Traian Băsescu va câștiga. Trebuie să facem tot ceea ce ne-am propus. Avem forța să reușim lucrul acesta în județul Neamț”, a declarat Gheorghe Ștefan.

Irina CĂLIN

1 COMENTARIU

  1. BA FRATILOR CU BLEAGA PRESEDINTE O SA AVETI 20 % LA PASTELE CAILOR ,PUNETI SI VOI UNUL MAI DE BOGDAPROSTE CA ALA PUTEE DE LA DISTANTA POATE IN NEAMT 20% DAR IN TARA SUB 10% SI MAI PUNETI CURUCU LA TREABA CA DE VORBE SUNTEM PRIMI IN EUROPA .

Comments are closed.