Săptămâna trecută, senatorul PSD Ioan Chelaru, a reluat discuția pe tema revizuirii Constituției, subiect lăsat în ultimele luni pe ultimul rând în agenda politică, deși la ora aceasta, conform promisiunilor făcute la îneput de an, românii trebuiau să aibă o Constituție modernă.

“Voi discuta cu Crin Antonescu și îi voi cere să convoace comisia pentru a definitiva a doua formă de proiect. Aceasta va fi trimisă Comisiei de la Veneția care va da un punct de vedere ce va fi transmis și Curții Constituționale”, a declarat senatorul PSD Ioan Chelaru, pentru Agerpres.

chelaru

În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Revizuirea Constituției, senatorul Ioan Chelaru a precizat că cea mai bună variantă ar fi organizarea referendumului în aceeași zi cu primul tur al alegerilor prezidențiale, surse din USL oferind ca dată cea mai probabilă 30 noiembrie, astfel încât al doilea tur să aibă loc pe 14 decembrie 2014.

Totuși, până la forma finală a Constituției mai este de muncă, deoarece au mai venit noi amendamente la comisie și senatorul Ioan Chelaru consideră că sunt binevenite câteva noi întâlniri cu asociațiile profesionale. Singura schimbare este că, în caz de referendum, pragul a fost stabilit la 30%. (C.M.)

1 COMENTARIU

  1. DECI AJUNGE SA VOTEZE INTERLOPI INTRE EI CA ROMANI S-AU SATURAT DE VOT IN FAVOAREA CLASEI POLITYCE CARE SUUGGEE ROMANIA DIN TOATE PARTILE RUSINE DL GHELARU PT CA ALTCEVA NU STIE DOAR SA ADUCA PROFIT LA SOCIETATILE LUI SI LA NEMTENI SARACIE VORBE SI VREO GALEATA CAND SUNT ALEGERI TOTII CORUPTI SI LASI….

Comments are closed.