Frații Alexandru, Ovidiu și Valentin Lăcătuș, cercetaţi până acum sub control judiciar în dosarul de fraudă electronică, în care apare şi numele Andreei Marin, nu au respectat condiţiile impuse de judecători şi s-au întâlnit pentru a discuta despre dosarul penal. Cei trei, cu vârste între 22 și 39 de ani, sunt cercetați pentru că s-au constituit într-un grup infracțional organizat, în cadrul căruia au acționat în mod coordonat, prin crearea de conturi fictive într-o rețea de socializare, pe numele cunoscutei vedete tv. Aceștia au inițiat campanii umanitare false și, folosindu-se de imaginea și credibilitatea Andreei Marin, dar și a altor vedete, au reușit să strângă 33.853,37 de dolari și 1.000 lei.

”În urma supravegherii judiciare a trei suspecți, aflați sub măsura controlului judiciar, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț – Biroul Supravegheri Judiciare s-au sesizat de nerespectarea unei obligații impuse de instanță pentru cei trei bărbați, fapt pentru care, în data de 20.02.2017, au înaintat propunerea pentru luarea unei măsuri mai severe. În data de 22.02.2017, instanța de judecată a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, cei trei bărbați fiind preluați de polițiștii nemțeni și încarcerați”, a declarat Elena Bulgărea, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Dosarul în care sunt cercetaţi cei trei a fost instrumentat de Suceava, care, pe 1 martie 2016, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în februarie 2016, doi tineri ”împreună cu alţi complici ai lor au creat o pagină falsă, pe o reţea de socializare, pe numele unei persoane publice şi au demarat o campanie de întrajutorare, cerând sprijin financiar pentru copiii nevoiaşi din orașul Beiuş, jud. Bihor”.

andreea marin facebook
foto: Captură ecran Facebook/Andreea Marin Official

Andreea Marin este una din vedetele care au confirmat că s-a folosit imaginea sa în mod fraudulos. Într-o postare pe contul său oficial de Facebook, pe 11 octombrie 2016, realizatoarea tv scria: ”O veste pe care o așteptați demult: ancheta DIICOT în desfășurare în privința suspecților care au încasat aproximativ 35000 de dolari din donații în urma apelurilor legate de cazuri umanitare false, în numele unor persoane publice, printre care mă număr. Falsificatorii clonau conturi de facebook ale persoanelor publice și apoi profitau de oamenii cu suflet care răspundeau cererilor de donații. Acesta, și nu altul, este contul meu oficial, iar ca să vă dați seama care este diferența față de un cont fals, urmăriți ca lângă numele paginii să existe un ecuson albastru.

Revenind la cei trei frați, inițiativa lor s-a bucurat de mare succes, mulți oameni de bine fiind păgubiți. ”Numeroase persoane au accesat respectivul cont și au purtat diverse discuții, unele dintre victime fiind convinse de verdicitatea lucrurilor expuse şi de implicarea unor vedete de televiziune în actele caritabile, transferând pe numele autorilor diverse sume de bani prin servicii bancare de transfer rapid de bani”. În acest dosar, s-au probat 273 de infracţiuni de fraudă informatică. (Gianina BUFTEA)

 

Articolul precedentTransport ilegal de lemn din Dămuc la Horia
Articolul următorCSM Ceahlăul Piatra Neamţ – CSM Roman 1-2 (1-0)
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.