Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat luni, 12 iunie, sentința definitivă în dosarul în care Dorinel Ursărescu, Marius Crăciun, Valentin Grosu și Răzvan Andrei au fost judecați pentru corupție. Instanța a decis să descontopească pedeapsa de 5 ani și 8 luni, dispusă anterior față de Marius Crăciun, să aplice legea penală favorabilă inculpatului și să-l condamne, în final, la 4 ani de închisoare. Și Valentin Grosu a beneficiat de legea favorabilă și s-a ales cu o pedeapsă redusă, de la 3 ani la 2 ani și 6 luni, cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 4 ani și 6 luni, față de 6 ani cât avea înainte. Exact aceeași pedeapsă a fost pronunțată și pentru Răzvan Andrei. În plus, lui Valentin Grosu i-a fost confiscată șpaga de 5.000 de euro, iar lui Răzvan Andrei cei 4.500 de lei, primiți ca mită.

Apelul declarat de Dorinel Ursărescu împotriva sentinței anterioare a fost respins ca nefondat, așa că el rămâne cu pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe termen de 3 ani. Asta pentru că a acționat pe baza promisiunii făcute de Marius Crăciun, care i-a spus că-i va da câte 100 de euro pentru fiecare tonă de motorină trecută prin vamă. Și, pentru ca afacerile să meargă fără probleme, Ursărescu a făcut demersurile necesare să fie numit un șef ”ascultător” la Vama Neamţ. În paralel, Marius Crăciun i-a dat 5.000 de euro șefului Vămii Bacău, să se asigure că va da ordinele necesare în teritoriu, astfel încât operațiunile comerciale cu combustibil să se desfășoare ”cu celeritate”.

Dincolo de toată povestea, care s-a încheiat definitiv prin sentința completului de 5 judecători, Dorinel Ursărescu și-a câștigat renumele de singurul om politic din Neamț, care a fost condamnat pentru corupție fără să fi luat șpagă.

Povestea și cursul ei le puteți reciti aici, aici și aici. (C.M.)

Articolul precedentDemisie din Consiliul Local Bălțătești: „Nu vreau să mai aud de politică!”
Articolul următorAtleta Irina Bordeanu a participat la Balcaniada din Bulgaria
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.