Atleta Irina Bordeanu, de la CS Ceahlăul-LPS Piatra Neamț, s-a situat pe locul al VI-lea, cu timpul de 24 de minute şi 52 de secunde la Campionatului Balcanic de alergare montană pentru junioare. Concursul a avut loc la Teteven, în Bulgaria, pe 10 iunie. Cursa a măsurat 4,3 kilometri, iar diferenţa de nivel a fost de 290 de metri. Eleva antrenoarei Iulia Olteanu Negură a izbutit a doua performanță din rândul celor 4 reprezentante ale României şi astfel și-a asigurat prezenţa la Cupa Mondială de alergare montană pentru junioare II şi la Campionatul European de alergare montană pentru junioare I. Competiţia de nivel mondial va fi pe 24 iulie la Gagliano del Capo (Italia), iar cea de nivel continental va avea loc la Kamnik (Slovenia), la 8 iulie.

Profesoara Iulia Negură Olteanu a spus că rezultatul este unul foarte bun din toate punctele de vedere. „Am mers la Campionatul Balcanic să vedem ce poate arăta împotriva unor adversare mult mai mari ca vârstă, având în vedere că la concurs puteau participa şi fete de la categoria junioare I, aşa cum s-a şi întâmplat de altfel. Acum ştim ce şi cât poate şi avem motivaţie pentru a continua pregătirea aşa cum ne dorim”.

Irina Bordeanu are 15 ani și a fost cea mai tânără competitoare clasată în primele 10 la Balcaniada din Bulgaria. Un alt obiectiv imediat pentru atleta pietreană este calificarea la Campionatul Mondial de alergare montană pentru junioare I. Întrecerea este anunţată pentru 30 iulie 2017, la Premana (Italia). (Ana MOISE)

Articolul precedentFost deputat de Neamț pus sub supraveghere pentru 3 ani
Articolul următorRetrase de pe 1 aprilie, troleibuzele revin pe trasee din 15 iunie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.