Ursarescu2 (1)Dorinel Ursărescu este unul dintre foarte puţinii oamenii politici din România, care va fi judecat pentru corupţie, deşi nu a luat şpagă. Procurorii DNA au stabilit că el a acţionat pe baza promisiunii că va primi câte 100 de euro pentru fiecare tonă de motorină trecută prin vamă, dar n-a primit niciun ban de la Marius Crăciun. Totuşi a uzat de influenţa sa politică şi a pus un şef „ascultător” la Vama Neamţ, care a făcut tot ce trebuia pentru ca afacerile cu combustibili să meargă strună. Mai ales că primea indicaţii direct de la şeful Vămii Bacău, căruia i se subordona. Iar Valentin Grosu primise deja 5.000 de euro de la Marius Crăciun, ca să-i asigure „celeritatea operaţiunilor comerciale”.

Acum, odată depăşită faza de cameră preliminară a judecăţii şi a contestaţiilor, procesul va intra în linie dreaptă, iar cauza se va judeca pe fond. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a stabilit încă primul termen, dar este de aşteptat ca prima întâlnire a deputatului Dorinel Ursărescu cu judecătorii care vor decide dacă este vinovat să se întâmple în mai puţin de o lună.

După o săptămână de gândire, judecătorii de la ÎCCJ au decis că trimiterea în judecată a deputatului Dorinel Ursărescu este legală şi au respins contestaţia politicianului, dar şi pe cea a „colegului” său de dosar.

„Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Ursărescu Dorinel şi Grosu Valentin împotriva încheierii nr. 65 din 28 ianuarie 2015 pronunţată de Judecătorul de Cameră Preliminară în dosarul nr. 4415/1/2014 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală”, se arată în încheierea de şedinţă din ziua de 8 aprilie.

„Obligă contestatorul inculpat Ursărescu Dorinel la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Obligă contestatorul inculpat Grosu Valentin la plata sumei de 225 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 25 lei reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentBOTOŞANI: Ioan Clămparu, cel mai temut interlop, va fi adus în țară!
Articolul următorNEAMŢ: La Prefectură, frica păzeşte bostănăria!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.