Haosul la FC Ceahlăul a trecut într-o nouă fază: cea a contestărilor.
După ce reprezentanţii Adunării Creditorilor Ceahlăului i-au retras prin vot lui Angelo Massone calitatea de administrator special al clubului aflat în insolvenţă, italianul a contestat decizia, iar judecătorul sindic a amânat cu o săptămână validarea votului.
Acţionarul minoritar Viorel Măstăcăneanu a replicat la cererea acţionarului majoritar Angelo Massone de a deveni unic acţionar la FC Ceahlăul, spunând că cedează pachetul de acţiuni, cu condiţia ca italianul să vireze 500.000 de euro în contul clubului de fotbal cu care să se achite o parte din salarii.
Toate aceste declaraţii sunt, însă, lipsite de un suport real, deoarece pe perioada insolvenţei nu se pot tranzacţiona acţiuni.
În tot acest timp, cei care au de suferit sunt fotbaliştii, deoarece 10 dintre ei, printre care Chitoşcă, Popadiuc, Margină, Tăbăcariu sau Ştefănescu, adică cei susceptibili de a fi convocaţi la lotul naţional de tineret, refuză să se antreneze, aşteptând plata salariilor restante. După Gorea şi atacantul Bobric a ales să plece la muncă în străinătate, sătul de promisiuni neonorate. Bobric venise la Ceahlăul de la Cetatea Târgu Neamţ şi este un produs sută la sută al Centrului de Copii şi Juniori. Din păcate pentru el, atât la Cetatea, cât şi la Ceahlăul a întâmpinat aceeaşi problemă: neplata salarilor, deşi aceasta era o obligaţie asumată de conducătorii cluburilor prin contract.
Singurii jucători care se pregătesc sub comanda lui Costel Ilie sunt juniorii LPS Piatra Neamţ, în număr de zece, care au început şcoala şi care se prezintă la programul de pregătire conform orarului unităţii de învăţământ. Alături de ei, sunt Nicolai Calancea, care în cazul unei absenţe din primul 11 al Ceahlăului riscă să nu fie convocat la naţionala Republicii Moldova, Daniel Stana şi Lucian Cazan, care vin după perioade mai lungi de accdidentare şi vor să revină la forma sportivă optimă. (Mihai STOIAN)
in curand se va antrena Costel Ilie cu Radu Lefter.
Costel. de la “a costa”, Leter, nu mai trebuie comentat, fiind “deviza” echipei…
Se spunea ca valoarea cheltuielilor pentru un an competitional este de 1 milion de euro. Mai sunt 2 milioane de euro datorii vechi. Masone nu aduce nici un ban, ceilalti sponsori dau sume mici pentru costurile totale ale echipei (sunt binevenite, totusi). Intrebarea e: Cat va mai rezista echipa, in ritmul cresterii datoriilor si a lipsei sponsorilor de altadata ? Sunt sponsori care nu vin cat timp e Massone. Altii nu vor sa auda de vechea conducere. Sunt cu “capra neagra”, nu vor sa plimbe “ursul portocaliu”. PANA SA VINA Massone, daca era cineva interesat sa ajute echipa, o ajutau. Ajutoarele venite, putine si mici in comparatie cu cheltuielile de liga 1, nu acopera cresterea datoriilor… Se vorbea de niste televizari, dar nu se vede nimic. Fara o injectie de capital masiv, echipa n-are nici o sansa, isi prelungeste suferinta… Si chinuie si oamenii care au mai ramas pe langa echipa.
Faceti un sondaj cu preferintele nemtenilor in ceea ce priveste “capra neagra” sau “ursul portocaliu”. Se poate deduce cati suporteri pe stadion pot fi pentru o tabara sau alta; s-ar vedea si preferintele sponsorilor, cat si ce conduceri s-ar profila pe cele doua directii…