tigari contrabanda 04Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni – I.T.P.F. Iași au desfășurat, pe data de 17 septembrie, o acțiune de prevenire și combatere a contrabandei cu produse accizabile în urma căreia au descoperit și ridicat în vederea confiscării, aproximativ 1.300 pachete țigarete de contrabandă și 12 litri coniac, ascunse într-un microbuz înmatriculat în Bulgaria, se precizează într-un comunicat de presă.

“Polițiști de frontieră au oprit pentru control, în apropierea localității de frontieră Gorban, un microbuz, înmatriculat în Bulgaria, ce tracta o remorcă înmatriculată în Republica Moldova, condus de Petru T., cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 30 ani. Bărbatul era însoțit de cetățeanul italian R. Eugeniu, în vârstă de 22 ani. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, lângă ușa din spate, două cutii de carton care conțineau 24 de sticle a 0.5 l de coniac, pentru care aceștia nu dețineau documente. Pentru efectuarea unui control amănunțit, polițiștii de frontieră au condus persoanele și mijlocul de transport la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni. Astfel, au mai fost descoperite ascunse și nedeclarate, în bagajele din mașină, 1.270 pachete de țigarete diferite mărci, de proveniență Republica Moldova. La cercetări, cetățeanul italian R. Eugeniu a declarat că produsele îi aparțin și le-a achiziționat de pe teritoriul României pentru a le oferi cadou unor prieteni din Italia. Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura ridicării produselor accizabile, în valoare de 14.415 lei, în vederea confiscării și a microbuzului în valoare de 66.352 lei în vederea continuării cercetărilor”, se menţionează în comunicatul citat.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSe-ntâmplă acum: Bridge la Stadionul Ceahlăul!
Articolul următorFC CEAHLĂUL 2015: Acţionarii se ceartă, jucătorii “fug” la muncă în străinătate!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.