0:00

Bilanțul raziilor efectuate de polițiști pe șoselele din județ este îngrijorător. Peste 1.800 de șoferi au fost prinși cu abateri, iar testările pentru consum de alcool și droguri au fost cu miile. Acțiunea a avut loc în perioada 23-27 noiembrie, când polițiștii rutieri din Neamț au fost însoțiți de colegi de la Brigada Rutieră București, Brigada Autostrăzi și de la 8 Servicii Rutiere Județene.

5 zile de razii pe șosele: 1.800 de șoferi în abatere și 3.000 de testări pentru alcool și droguri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAu fost constatate 640 de cazuri de depășire a limitei maxime de viteză admise pe sectorul de drum respectiv, 225 abateri ale bicicliștilor, 182 de abateri ale pietonilor, 39 conducători auto conducând sub influența băuturilor alcoolice în limitele contravențiilor rutiere, 27 depășiri neregulamentare și 697 de alte cazuri de indisciplină rutieră.

5 zile de razii pe șosele: 1.800 de șoferi în abatere și 3.000 de testări pentru alcool și droguri, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Pentru abaterile constatate, cei peste 55 de polițiști din Neamț, București, Brașov, Bacău, Botoșani, Vrancea, Iași, Harghita, Covasna și Suceava, aflați zilnic în teren, au reținut 224 de permise de conducere și au retras 98 certificate de înmatriculare. În această perioadă, au fost efectuate aproximativ 3.000 de testări cu aparatul etilotest și peste 130 de testări în privința consumului de substanțe psihoactive. Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au constatat 42 de infracțiuni“, conform unui comunicat al Poliției Neamț.

5 zile de razii pe șosele: 1.800 de șoferi în abatere și 3.000 de testări pentru alcool și droguri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIndiferent de abateri, acestea sunt extrem de grave, în contextul valorilor de trafic ridicate și al condițiilor meteo specifice anotimpului friguros. Totuși, în aceste zile, la nivelul județului Neamț nu au fost înregistrate evenimente rutiere grave.

5 zile de razii pe șosele: 1.800 de șoferi în abatere și 3.000 de testări pentru alcool și droguri, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Ne dorim, ca prezența activă a polițiștilor să descurajeze conduita iresponsabilă la volan și să ne ajute pe toți să conștientizăm rolul extrem de important pe care îl avem, fiecare dintre noi, în prevenirea producerii de evenimente rutiere“, anunță IPJ Neamț. (G.S.)

Articolul precedentSărăcie lucie: au furat două tone de grâu din trenul sigilat
Articolul următorO șoferiță începătoare a accidentat un minor băut
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.