0:00

Polițiști din mai multe județe și din mai multe structuri fac prăpăd în trafic și, în câteva ore, au prins în abatere aproape 400 de șoferi. Totul a avut loc pe 24 noiembrie, în intervalele orare 09:00-13:00 și 18:00-22:00. Atunci, în tot județul, au fost cam pe mai toate arterele peste 50 de oameni ai legii de la Serviciul Rutier Neamț, Brigada Rutieră București, Brigada Autostrăzi și colegi din 8 Servicii Rutiere Județene.

“376 de conducători auto au fost depistaţi comiţând diferite abateri, care generează un risc de producere al evenimentelor rutiere. Au fost constatate 130 de cazuri de depăşire a limitei maxime de viteză admise pe sectorul de drum respectiv, 44 de abateri ale pietonilor, 23 abateri ale bicicliștilor, 10 conducători auto conducând sub influența băuturilor alcoolice, 4 depăşiri neregulamentare şi 165 de alte cazuri de indisciplină rutieră“, anunță Poliția Neamț.

56 de polițiști fac prăpăd pe șosele: 376 de șoferi în abatere, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAu fost reținute 43 de permise de conducere și au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare. Polițiștii au constatat 8 infracțiuni, 3 privind consumul de alcool cu valori cuprinse între 0,45 și 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat și 5 infracțiuni ce privesc conducerea sub influența substanțelor psihoactive, respectiv benzodeazepină în trei dintre cazuri, cannabis și THC-5.

Din păcate, unele dintre aceste infracțiuni au fost constatate cumulat cu alte contravenții, fapt care sporește riscul rutier și expune ceilalți participanți la trafic la o posibilitate crescută de implicare într-un eveniment rutier. (G.S.)

Articolul precedentMinivacanță de 5 zile săptămâna viitoare
Articolul următor3.000 de cazuri de violență în familie la Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.