Polițiștii nemțeni au intervenit, în primele 10 luni ale anului în curs, la aproximativ 3.000 de cazuri de violență în familie, fiind emise aproximativ 300 de ordine de protecție provizorii. Victimele sunt în mare parte femei, aproximativ 75%, iar circa 14% din totalul victimelor sunt minori. În privința autorilor acestor infracțiuni, în 97% din cazuri sunt bărbați.

3.000 de cazuri de violență în familie la Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații“În perioada analizată, prin emiterea ordinelor de protecție provizorii au fost dispuse aproximativ 500 de măsuri de protecție, constând fie în evacuarea temporară a agresorului din locuința comună, fie în reintegrarea victimei în locuința comună, sau obligarea agresorului la păstrarea unei distanțe minime față de victimă sau membrii familiei“, anunță Poliția Neamț.

3.000 de cazuri de violență în familie la Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOrdinul de protecție provizoriu poate fi emis direct de polițist, având un caracter executoriu, fără termen și fără somație și o valabilitate de cinci zile. În această perioadă, victima poate solicita instanței de judecată emiterea unui ordin de protecție care poate avea o durată de până la șase luni.

3.000 de cazuri de violență în familie la Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn acest context, trebuie spus că, în fiecare an, pe 25 noiembrie, la nivel mondial, este marcată Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.  Cu această ocazie, polițiștii de prevenire din cadrul I.P.J Neamț, alături de specialiști din cadrul D.G.A.S.P.C. Neamț, au vrut să tragă un semnal de alarmă și de conștientizare asupra efectelor violenței, care uneori pot escalada, având urmări dintre cele mai grave. Au fost realizate fotografii cu mesajul STOP, mesaj ce este adresat tuturor formelor de violență:

3.000 de cazuri de violență în familie la Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații 3.000 de cazuri de violență în familie la Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații(G.S.)

Articolul precedent56 de polițiști fac prăpăd pe șosele: 376 de șoferi în abatere
Articolul următorAJF Neamţ organizează cursuri pentru obţinerea licenţei UEFA C pentru antrenori
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.