0:00

Europarlamentare 2014 Roman: Politicienii, coadă la votare!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* Senator Ioan Chelaru, președinte PSD Roman: „Mă bucur că am ajuns în această zi. Am avut o campanie electorală elegantă, așa cum am obișnuit la Roman și în întreg județul. Am votat pentru cei care iubesc România, de aici și sloganul Mândri că suntem români. Eu fiind un euro-optimist, am votat cu speranța că Parlamentul European, prin instituțiile sale, prin eforturile pe care le fac pentru întreaga Europă, acoperă prin rezultate cheltuielile atât de criticate în această perioadă. Am votat pentru viitor. Avem un candidat de 25 de ani, sunt convins că va face o carieră politică frumoasă, sunt convins că va fi așa cum trebuie să fie un om politic – vertical. Cred că Romanul merită să aibă un europarlamentar și sper să ajungă în diverse demnități pe care să le îndeplinească cu cinste”.

* Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman – „Am dat votul pentru consecvență, pentru solidaritate, pentru unitate, pentru marea familie romașcană. Vreau să dăm un semnal că suntem împreună, că suntem o forță și, indiferent ce se întâmplă, vom merge înainte. Este o etapă intermediară, din punctul meu de vedere. Vom vedea ce se va întâmpla pe piața politică națională. Probabil în toamnă vom lua o decizie, astfel încât să putem vectoriza mai bine ceea ce se întâmplă în politică. Am dat un semnal de încredere pentru o mișcare ce se dorește nouă, care dorește să fie mai aproape de cetățean. Vom vedea și efectele acestei dorințe. Sper că nu am greșit și sper să putem merge împreună cu rezultate frumoase”.

* Alexadru Rotaru, președinte TSD Roman: „Am votat cea mai bună listă. Astăzi, România va deveni puternică în Europa. Voi continua să merg în toate secțiile, am vizitat deja mai bine de jumătate. Sper să ajung în fiecare secție de două ori măcar până la încheierea votului”.

* Camelia Duca, președinte PER Roman: „Am votat pentru viitorul României. Sper ca toți cetățenii să conștientizeze importanța votului de astăzi și să fie prezenți într-un număr cât mai mare la vot. Trebuie să ne intereseze pe fiecare pe cine trimitem în Parlamntul European și cât de bine va fi reprezentată România în Europa. Am avut o campanie frumoasă. Am fost susținută de echipa mea, căreia îi mulțumesc. Le mulțumesc și celor care ne-au fost alături și sperăm să-i reprezentăm cu cinste. Vom fi în sediul partidului pentru a afla rezultatul votului”.

* Lucian Micu, viceprimar al municipiului – „Am votat pentru echipa puternică a Romanului, care să se facă auzită în Europa. Am votat pentru performanță și responsabilitate”.

* Gabriel Antoniu, președinte PMP Roman – „Este o vreme extraordinar de frumoasă, numai potrivită pentru a ieși la mișcare, pentru a ieși la vot. Am votat pentru prima dată cu foarte multă încredere, cu multă mândrie, este un nou început. Astăzi am votat pentru a ridica Europa și statele membre ale UE. Astăzi am votat pentru o Românie în care să domnească normalul și firescul”.

* Neculai Stan, președinte PNL Roman – „Nu am votat încă, dar voi ajunge în secție în jurul orei 13.30. Voi vota între baronizare și un regim normal. Nu s-au înregistrat incidente majore. Nu am încă toate informații, dar mi s-a adus la cunoștință faptul că vin cetățeni din comunele înconjurătoare să voteze la Roman. Dacă fenomenul va lua amploare, vom face plângere în respectivele secții”.

* Diana Nicolae, vicepreședinte Clubul Studenţilor Liberali:  „Am votat pentru o echipă competentă, pentru prosperitate, pentru o națiune demnă, pentru o Românie egală din toate punctele de vedere cu celelalte state ale Europei Occidentale civilizate. Am votat pentru viitorul meu, al părinților mei, al copiilor mei și al nepoților mei”.

Puține secții de votare în Italia

Romașcanul Ovidiu Buga, “responsabil” pentru pagina de Facebook – Românii din Verona, spune că românii care muncesc în Italia sunt interesați de alegerile europarlamentare, dar numărul mic de secții i-a nemulțumit pe mulți, deoarece pentru a vota trebuiau să meargă la o distanță de minim o sută de kilometri. În zona în care locuiesc eu, românii sunt interesați să voteze. Nu mulți, însă majoritatea da.Totuși, românii sunt nemulțumiți. Asta deoarece s-au făcut puține secții de votare în diaspora. Spre exemplu, de la Verona trebuie mers neapărat la minim 100 de km pentru a vota sau la 170 km (Veneția și Bologna). Mulți au întrebat dacă e secție și la Verona, cum a mai fost la alte alegeri. Văzând că nu, au renunțat o parte la a mai merge așa departe, motivul fiind financiar bineînțeles, a povestit Ovidiu Buga. În Verona locuiesc circa 8.000 de români, oficial, însă numărul real se apropie de 10.000.

Claudia MATEI

Articolul precedentLa Vânători-Neamţ, cu poetul Daniel Corbu
Articolul următorDeputatul Liviu Harbuz întrevede o schimbare importantă