0:00

  După alegerile de la PNL Neamț: Birou politic stabil, cu aspecte vesele, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Abia duminică seară, după ora 19, comunicatorii de la PNL Neamț au anunțat oficial rezultatele principale ale conferinței județene de alegeri, în sensul că, pe lângă scorul reconfirmării ca președinte a lui Dorinel Ursărescu (1.331 voturi favorabile din 1.381 exprimate), este prezentată și componența noului Biroul Politic Județean. În listă figurează 36 membri, 8 fiind supleanți. Dintre cei 28 membri-plini se detașează vicepreședinții, în număr de 9: Eugen Țapu-Nazare, Neculai Stan, Iulian Luca, Traian Humulescu, Dumitru Acatrinei, Adrian Ciobanu, Mircia Gorghiu, Ștefan Nicolae și Gabriela Banu.

La PNL, după cum se știe, se votează echipa sau, după caz, se alage dintre echipele propuse de candidatul, respectiv candidații la președinție. Diferențierea pe ranguri ține cont de numărul de voturi, dar și de restricțiile legale, ca în cazul directorului Mihai Obreja, de la Colegiul Național „Petru Rareș”, acesta neavând voie să dețină funcții politice de conducere. Duminică a fost o singură listă. Cea anunțată și pusă în mapele de presă cuprindea 37 de nume. Doi candidați – Vlad Ciurea și Vlad Vasile Vieru – au dispărut cu totul, un al treilea, în persoana veteranului Neculai Costan, apărând probabil pe ultima sută de metri, cât să câștige voturi de-un loc de supleant.

Parcurgerea listei de candidați a generat și momente vesele. În dreptul profesoarei Gabriela Banu, de exemplu, scrie: „Fire comunicativă, spirit de inițiativă, implicare. Educația stă la baza unei societăți funcționale, iar rolul femeilor în politică, în societate este fundamental”. Rolul femeii ca inspector școlar general adjunct e trecut sub tăcere. Un alt reper vesel vine dinspre scriitorul Adrian Alui Gheorghe (votat doar membru supleant al biroului), despre care se spune că „a fost deputat în mandatul 2004-2008”. Din enunț se poate înțelege că a acoperit întregul mandat. A fost, în realitate, numai câteva luni, începând cu 8 septembrie 2008, în locul lui Vasile Pruteanu, ales între timp președinte al CJ Neamț. A luat cuvântul o singură dată, la depunerea jurământului. Reprezintă un reper liberal de coabitare ulterioară cu PDL, dovadă fiind păstrarea funcției de șef al Inspectoratului de Cultură, Culte și Patrimoniu într-o vreme cel puțin interesantă pe linia avizelor de patrimoniu.

Anii ce vin par a garanta stabilitate pentru biroul politic ales. Este timp suficient pentru a desluși profilul real al fruntașilor liberali din județ și compatibilitatea cu funcțiile deținute în mediul profesional de unde provin inclusiv prin raportare la pricepere.

Viorel COSMA

Articolul precedentUltima şansă pentru înscrierea la liceu
Articolul următorPrețuri mari la Obor

1 COMENTARIU

  1. Frumos stimabililor! Aluighita votat dar nu s-a sinchisit sa vina la sedinta, Tapu prezentat in brosura ca fiind consilier judetean si cam atat (sic), oamenii cascau si se luptau cu fortele de ordine si organizatorii pentru un fursec, ce mai…nesimtire numele tau e ursarescu & co. Nu ca-l admir pe tapu, da parca acum o luna la conferinta de la piatra neamt oamenii erau mai animati si mai vii.

Comentariile sunt închise.