0:00

Tribunalul Bacău a decis prelungirea cu încă o lună a arestului preventiv în cazul foștilor șefi ai Ambulanței Neamț – Dan Dorin Morenciu, Elena Preda și Luminița Maria Rozoschi, cercetați pentru luare de mită. Aceștia au cerut instanței să fie lăsați în arest la domiciliu, fiecare cu motivele sale susținute de avocații angajați.

Motiv pentru care ieri au atacat sentința și urmează ca cel târziu mâine, 17 iunie, contestația inculpaților să fie soluționată la Curtea de Apel Bacău. „În temeiul art. 236 raportat la art. 226 Cod de procedură penală şi la art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – D.N.A. – S.T. Bacău, având ca obiect prelungire arestare preventivă. Dispune prelungirea arestării preventive, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 19.06.2022 şi până la data de 18.07.2022 inclusiv a următorilor inculpați: – MORENCIU DAN DORIN, – PREDA ELENA – și – ROZOSCHI MARIA LUMINIȚA – Respinge cererile de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, ca fiind neîntemeiate. Inculpații au fost asistați de apărători aleși. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpați şi pentru procuror”, precizează soluția pe scurt publicată în portalul instanței.

Dosarul mită la Ambulanță – cei trei foști șefi au atacat prelungirea arestului preventiv, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Reamintim că anchetatorii au extins cercetările și în privința a 13 angajați care au susținut examenul de definitivare pe post, după pandemie și care au dat mită. Opt șoferi de autosanitară și asistenți medicali sunt în arest la domicilii și ceilalți 5 sunt în stare de libertate (detalii aici , aici , aici ) .

C.I.

Articolul precedentIonel Arsene oficial autosuspendat. Daniel Harpa – președinte interimar al PSD Neamț
Articolul următorEvaluare națională: Subiectele la matematică, prezența în Neamț