0:00

Cazul Ambulanța: aspecte care trebuie lămurite, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDespre cazul concursului trucat de la Ambulanța Neamț s-a scris deja foarte mult (vezi aici, aici, aici, aici). În rezumat, mita care a ajuns la vedere este de 48.000 de euro, plus ceva mizilic de 10.000 lei și încă 1000 de euro. Au fost reținuți Dan Dorin Morenciu, director interimar, Luminița Maria Rozoschi, asistentă șefă la Piatra Neamț și Elena Preda, asistenta șefă de la Piatra Neamț și toți vor petrece cel puțin 30 de zile după gratii.

Dincolo de amănuntele incredibile din dosar, rămân câteva întrebări la care oficialii din Ministerul Sănătății ar trebui să dea răspunsuri. Mai ales că ancheta penală era începută demult, din toamna anului trecut, pe aspecte privind același tip de infrcțiune, dare și luare de mită.

În motivarea propunerii de arestare preventivă, cu privire la modul de sesizare, s-a arătat că la data de 09.05.2022 organul de urmărire penală din cadrul Directiei Nationale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că MDD – în prezent manager general interimar și AD – în prezent director medical interimar al Serviciului de Ambulantă Județean Neamt, pretind și primesc sume de bani, prin intermediul unor persoane din subordine, de la candidații înscriși în vederea promovării examenelor ce vor avea loc in perioada 10 mai – 18 mai 2022 pentru ocuparea unor posturi vacante (personal sanitar și personal sanitar auxiliar), pe perioadă nedeterminată, pentru personalul care a ocupat fără concurs posturi de execuție, pe perioadă determinată, în perioada stării de alertă sau a situațiilor de risc epidemiologic biologic.

– Concursul organizat și finalizat pe baza principiilor deja cunoscute – cine a plătit a trecut chiar dacă nu a completat hârtiile, directorul a hotărât cine pică, comisia a fost, partial cel puțin, coruptă, etc.- mai este valabil?

– În acest moment cei despre care cele două doamne spuneau că nu merită să-l treacă, sunt trimiși la intervenții?

– Corpul de control al ministrului a fost trimis să vadă cum stau lucrurile într-un loc unde se știa din 2010 că se întâmplă lucruri ciudate?

O altă întrebare, cei care au dat sigur mită, DC, EM, CI, IIR, LA, BAB BI MP, toți angajati pe perioadă determinată ai SAJ Neamt – substația Tg. Neamț- așa cum apar ei în documente oficiale, până la un anumit nivel, la fel de vinovați ca și cei care au primit banii, rămân la datorie? Noul director interimar, Dorice Albu, care a revenit pe funcție, va avea curajul să-i îndepărteze, sau nu va putea face acest lucru, reținută de lucruri din trecut?

Răspunsul la cea mai important întrebare, cât de veche și adâncă este buba de la Serviciul de Ambulanță Neamț, ar putea să vină din ancheta DNA, care probabil are și alte lucruri la dosar, evenimentul din mai venind la rând deoarece s-a putut organiza un flagrant. (C.H.)

Articolul precedentDouă persoane și-au pierdut viața după ce mașina în care se aflau a intrat într-un TIR
Articolul următorAtenţie pensionari: „L-a ajutat” să rămână fără 1700 de lei în cont!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.