0:00

Atenţie pensionari: „L-a ajutat” să rămână fără 1700 de lei în cont!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO faptă petrecută în urmă cu aproape doi ani a fost pedepsită abia acum, poliţiştii reuşind să-l identifice pe autor abia ieri, 25 mai.

În prag de Revelion 2020-2021, un pensionar, în vârstă de 69 de ani, din Roman, a cerut ajutorul unui tânăr pentru a retrage o sumă de bani de pe card, de la un bancomat. Tânărul, în vârstă de 26 de ani, din comuna Valea Ursului, săritor din fire, i-a arătat cum să procedeze, ocazie cu care a intrat în posesia datelor personale ale contului bancar.

La ceva timp, tânărul a făcut mai multe transferuri bancare din contul pensionarului, în contul său personal, însumând 1.700 de lei, potrivit informaţiilor furnizate de agent Georgiana Puşcaşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Când şi-a dat seama de înşelăciune, bărbatul a sesizat poliţia.

Ieri, tânărul a fost, în sfârşit, identificat, audiat şi reţinut pentru 24 de ore,  pentru infracţiunea de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată.

Astăzi, 26 mai, tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, magistraţii luând măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Angela Croitoru

Articolul precedentCazul Ambulanța: aspecte care trebuie lămurite
Articolul următor„Scutul pădurii” – Percheziţii, 100 mc lemn şi 4 TIR-uri confiscate
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.