„Scutul pădurii” – Percheziţii, 100 mc lemn şi 4 TIR-uri confiscate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn zilele de 24-25 mai, polițiștii suceveni au confiscat peste 100 mc material lemnos și 4 TIR-uri destinate transportului de lemn, în valoare de peste 100.000 Euro.

Poliţia Vatra Dornei a valorificat mai multe informaţii pe linie de infracţiuni silvice primite, iar miercuri, 25 mai, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, pentru că existau semnale despre comportamentul agresiv al persoanelor la care urma să aibă loc descinderea.

„Percheziția s-a desfăşurat pe raza comunei Dorna Arini, unde un localnic avea amplasată o instalaţie pentru debitarea materialului lemnos provenit din infracţiuni silvice.

Pentru inventarierea cantităţii de material lemnos identificată a fost solicitat sprijin din partea Gărzii Forestiere Suceava şi Ocolului Silvic Vatra Dornei. În urma verificărilor a fost identificată cantitatea de 45,519 mc lemn rotund răşinoase, 5,269 mc lemn paltin şi 27,933 mc cherestea, în valoare totală de 32.753,32 lei, pentru care bărbatul care deține locația nu a putut prezenta documente legale de provenienţă. Cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării, fiind predată în custodia reprezentantului Ocolului Silvic Vatra Dornei.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptei, în cadrul dosarului penal privind infracţiunea de tăiere ilegală şi furt de arbori”, a precizat comisar şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

„Scutul pădurii” – Percheziţii, 100 mc lemn şi 4 TIR-uri confiscate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn aceeaşi zi, a fost identificată pe un drum comunal din Pojorâta, o autoutilitară din care se descărca material lemnos în curtea unui imobil, şoferul neputând prezenta documente justificative. Autoutilitara a fost dusă la Centrul de fructe Sadova din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta unde s-a inventariat materialul lemnos rezultând un volum de 13,69 mc. lemn rotund rășinoase şi a fost predat în custodie personalului silvic din cadrul ocolului silvic. În cauză a fost întocmit dosar penal şi a fost confiscate lemnul şi autoutilitara în valoare de 25.000 euro.

Câteva ore mai tărziu, poliţiştii din Câmpulung Moldovenesc au oprit pentru control două autoutilitare cu semiremorci care transportau răşinoase, conduse de doi bărbaţi, de 39, respective 49 de ani, ambii din comuna Dofteana, judeţul Bacău.

„Scutul pădurii” – Percheziţii, 100 mc lemn şi 4 TIR-uri confiscate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn urma verificărilor, poliţiştii au constatat că nu erau emise avize pentru cantitățile de 34,09 mc şi pentru 34,72 mc lemn rotund rășinoase. Un echipaj din cadrul Garzii Forestiere Suceava  a verificat cele doua ansambluri de vehicule, şi pentru că existau suspiciuni privind legalitatea transporturilor, au fost conduşi la Centrul de legume și fructe din cadrul  Pojorâta, unde urmează a fi inventariate pentru a se stabili legalitatea celor două transporturi. Autoutilitarele au fost confiscate şi se află în custodia personalului Ocolului Silvic Pojorâta.

Un alt TIR cu lemn a fost confiscate pe DN 2H în apropierea municipiului Rădăuți și a fost dus la Ocolul Silvic Marginea, unde a fost sigilat pentru continuarea cercetărilor.

Anul trecut, poliţiştii suceveni au confiscate 16 ansambluri auto în valoare de peste 500.000 Euro. În acest an, urmare a intensificării acțiunilor de verificare și control, doar în parioada ianuarie – iunie au fost confiscate 11 ansambluri auto în valoare de peste 400.000 Euro.

Angela Croitoru

Foto: IPJ Suceava

Articolul precedentAtenţie pensionari: „L-a ajutat” să rămână fără 1700 de lei în cont!
Articolul următorDeputatul PNL Mara Calista a depus inițiativa legislativă privind profesionalizarea serviciilor externe specializate în resurse umane și salarizare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.