0:00

Proba scrisă la matematică din examenul de admitere la liceu a avut loc astăzi, 16 iunie. Dintre cei 3.956 absolvenți de gimnaziu înscriși de școlile din Neamț, au fost prezenți 3.920, cu trei mai puțini decât la proba la română, iar proba a decurs fără probleme anunțate, a declarat Dana Lăcrămioara Păiuș, președinta comisiei județene Neamț.

Elevii au avut de rezolvat subiectele din varianta 2 elaborată de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, publicate de edupedu. Timpul de lucru a fost de două ore, după începerea examenului și completarea de elevi a casetei de identificare din broșura cu subiectele, până la ora 9.15. Baremele de corectare vor fi publicate de Ministerul Educației la ora 15.

 

Notele vor fi publicate în ziua de 23 iunie, iar după soluționarea contestațiilor, elevii vor afla rezultatele finale în ziua de 30 iunie. Media la evaluare contează 80% în media de admitere la liceu. Repartizarea computerizată a elevilor va avea loc în 14 iulie, în funcție de media de admitere și de opțiunile candidaților trecute în fișa de înscriere.

C.I.

Articolul precedentDosarul mită la Ambulanță – cei trei foști șefi au atacat prelungirea arestului preventiv
Articolul următorDNA intră în forță într-o primărie: o funcționară tranzacționa posturi pe bani!