DNA intră în forță într-o primărie: o funcționară tranzacționa posturi pe bani!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCeea ce toată lumea presupune, că marea majoritate a locurilor de muncă în instituții bugetare se tranzacționează ”ca la piață”, demonstrează încă o dată Direcția Națională Anticorupție (DNA).

O funcționară de la Primăria Paşcani cerea diferite sume de bani pentru a–i ajuta pe unii să obţină anumite posturi sau autorizaţii, potrivit rechizitoriului DNA. În octombrie 2020, Monica Oneaţă ar fi pretins și primit de la două persoane suma de 2.500 euro fiecare, pentru a le facilita angajarea la Registrul Agricol din cadrul primăriei. În acelaşi an, ar mai fi primit de la trei persoane sumele de 6.000 euro, 5.500 euro, respectiv 2.000 euro, pentru angajarea la compartimentul Medicină școlară (primele două persoane) din primărie și la Poliția Locală Pașcani (ultima persoană).

La sfârşitul lunii martie şi începutul lunii aprilie 2021, ar fi pretins şi primit suma de 2.100 euro de la o persoană, pentru emiterea unei autorizații de construire și avizele pentru branșare la rețeaua de gaze naturale, a unui imobil care urma să fie construit în Pașcani. În august 2021, i-a cerut şi a primit de la aceeaşi persoană suma de 2.400 lei pentru avizele menționate.

În iunie anul trecut, a primit suma de 24.500 lei pentru întreaga documentație necesară construcției unui imobil, iar în iulie 2021, a primit 1.500 euro şi 1.000 de lei de la o persoană, pentru angajarea unei absolvente de facultate  la compartimentul Registratură.

Faptele anchetate de  DNA au avut loc în perioada februarie 2020- iulie 2021.

„(…) inculpata Oneață Monica, în calitatea menționată, ar fi pretins și primit suma totală de 27.789 euro de la opt persoane, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor funcționari din cadrul Primăriei Municipiului Pașcani și că, în schimbul sumelor de bani pretinse și primite, aceasta îi va determina să rezolve diverse solicitări ale persoanelor care au remis sumele de bani, constând în angajări în cadrul Primăriei Pașcani sau obținerea autorizațiilor de construire, a certificatelor de urbanism, a avizelor pentru branșarea la rețeaua de utilități sau a altor documente necesare construcției unor imobile”, se precizează în comunicatul DNA.

Femeia a fost reţinută de procurori şi astăzi, 16 iunie, se va cere arestarea ei preventivă pentru 30 de zile, la Tribunalul Iaşi.

Angela Croitoru

Foto: Facebook/Monica Oneaţă

Articolul precedentEvaluare națională: Subiectele la matematică, prezența în Neamț
Articolul următorTelenovelă la Roman: Tratat cu refuz de iubită, prins la furat băutură!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.