De vineri, un pictor ieşean la Neamţ: Mihai Coţovanu, pe simezele “Lascăr Vorel”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Filiala Neamţ a Uniunii Artiştilor Plastici şi Muzeul de istorie Piatra Neamţ va invită vineri, 19 aprilie, de la ora 18,00, la Galeriile “Lascăr Vorel”, la vernisajul expoziţiei de pictură a artistului plastic ieşean Mihai Coţovanu.

Ieşeanul Mihai Coţovanu (45 de ani), absolvent al Facultăţii de Arte Plastice şi Design din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu”, Iaşi, este considerat un artist autentic, credincios pasiunii sale. Este un familist convins, cu sase copii, care încearca să ducă o viaţă cladită, în principal, în jurul picturii. Criticii de artă îi admiră dorinţa de a surprinde esentialul dincolo de limita vizibilului, stăruinţa de a vedea adevărul în oameni, peisaje şi lucruri.

A avut zeci de expoziţii personale şi de grup, la Bucureşti, Iaşi, Braşov, Piatra Neamţ şi se poate mândri cu distincţii precum Premiul Academica „C.D. Stahi” la Concursul Naţional de Artă „Nicolae Tonitza”, Bârlad, 2006, Premiul special pentru Portret la Simpozionul Naţional „Dimitrie Cantemir” 2010, sau Premiul „Mihai Eminescu” pentru pictură la Concursul Internaţional de Arte Vizuale „Noi şi Eminescu” 2011.  „Arta lui Coţovanu ţine de rigoare şi sentiment, de performanţa tehnică şi de vibraţia sensibilă a unui artist care nu nu doreşte să fie modern, dar nici clasic. El vrea să fie pur şi simplu un om între ceilalţi, o conştiinţă a timpului său, menită să ofere bucurie totală unei lumi ce mai poate fi salvată încă prin gesturi simbolice ale creatorilor de frumos”, scria despre artist criticul de artă Valentin Ciucă

Despre Mihai Coţovanu şi tablourile sale va vorbi profesorul Gheorghe Bunghez. Expoziţia va fi deschisă până la sfârşitul acestei luni.

Articolul precedentConcursul Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”
Articolul următorElena Udrea are încredere în Mişcarea Populară