Concursul de poezie purtând numele marelui poet Grigore Vieru se desfăşoară în cadrul Festivalului Internaţional „Grigore Vieru”, ediţia a V-a, care va avea loc în perioada 16 – 19 mai 2013 la Chişinău şi Iaşi, în organizarea Asociaţiei Culturale „Feed Back”, Editurii „Princeps Multimedia”, a Primăriei Iaşi şi Primăriei Chişinău.

Concursul îşi propune descoperirea şi sprijinirea tinerilor poeţi de limbă română din România, Republica Moldova şi din toată diaspora. Pot participa tineri poeţi până la 30 de ani, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România sau ai altor uniuni de creaţie şi care nu au volume individuale publicate. Manuscrisele, constând într-un volum de autor care nu trebuie să depăşească 100 pagini, scrise pe computer, corp 14, în două exemplare, se vor trimite, până pe data de 10 mai 2013, pe adresa: Asociaţia Culturală FEED BACK Iaşi, Str. Păcurari nr 4, Cod 700511, Iaşi, jud. Iaşi sau pe adresa de mail asociatiafeedback@yahoo.ro .

Se va adăuga CV-ul, cuprinzând datele personale ale concurentului: numele, data naşterii, profesia, adresa exactă, telefonul, e-mailul şi o scurtă prezentare a activităţii literare.

Juriul, format din personalităţi marcante ale literaturii române de dincoace şi de dincolo de Prut, va acorda următoarele premii: Marele Premiu „Grigore Vieru”, constând în publicarea cărţii premiate în 200 exemplare; Premiul I – 300 lei; Premiul II – 200 lei; Premiul III – 100 lei. La acestea se vor adăuga premiile unor importante reviste literare din România şi din Republica Moldova.

Articolul precedentA coborât din trenul PDL: ”SENATORUL MELCILOR” A DEZERTAT
Articolul următorDe vineri, un pictor ieşean la Neamţ: Mihai Coţovanu, pe simezele “Lascăr Vorel”