cu lapte afis

* în scurtmetrajul nemţenilor Andrei Florescu, Răzvan Macovei și Ciprian Iacob joacă actorii Victor Rebengiuc, Cezar Antal, Andi Vasluianu și Răzvan Maximov

Între cele 13 scurtmetraje selecţionate la “Filmul de Piatra”, ediţia a 7-a, se numără și filmul “Cu lapte, fără zahăr”, realizat de 5 tineri nemțeni – Andrei Florescu (scenarist și coregizor), Răzvan Macovei (regizor), Ciprian Iacob (muzică), Cezar Antal și Răzvan Maximov (actori). În film joacă și actorii Victor Rebengiuc și Andi Vasluianu. Filmul, care este o producție realizată de Andrei Mașca și Florin Danilov, a fost nominalizat și la Festivalul internațional de film “Anonimul”, ediția din acest an, între cele 31 finaliste în competiție, selectat din cele peste 400 de scurtmetraje din mai multe țări.

andrei florescu razvan macovei

Anul acesta, aflat la cea de 7-a ediție, “Filmul de Piatra” se va desfășura la Piatra Neamț în perioada 5-7 septembrie, urmând ca în zilele următoare, 8-10 septembrie acesta să aibă loc la Piatra Fântânele, în campusul Tășuleasa Social, unde participanții vor vizita “Pădurea Pedagogică”, vor face drumeții, vor viziona filme și vor spune și asculta povești la foc de tabără. Pe 11 septembrie, “Filmul de Piatra” va fi prezent cu o seară de proiecții la Cluj, iar pe 14 septembrie, la Timișoara, în cadrul “Plai Festival”. Începând cu ediția de anul trecut organizatorii au decis să adopte un nou concept, renunțând la finanțările publice și transformând evenimentul în manifest de voluntariat și inițiativă independentă. Demersul le-a fost susținut de o serie de personalități, printre care Principele Nicolae al României, Ada Milea, Alexandru Dabija și Ion Barbu.

-filmul-piatra

Ediția din 2014 este organizată de peste 80 de voluntari, susținuți de echipa Tășuleasa Social, una dintre organizațiile de pionierat în România, cu o experiență de 14 ani în voluntariat. La Piatra Neamț festivalul se desfășoară în mai multe locații: în aer liber, în piațeta de la Turnul lui Ștefan, la Teatrul Tineretului, pe vârful muntelui Cozla și, pentru prima oară, în singurul cinematograf rămas funcțional, dar aproape uitat, din Piatra Neamț, Dacia Panoramic. Pe lângă cele 67 de scurt-metraje din selecție, Filmul de Piatra va mai cuprinde o selecție de lungmetraje românești, un spectacol de teatru, o serie de concerte și un eveniment special, pe vârful muntelui Cozla, cu proiecții de scurtmetraje străine dintr-o selecție Shorts Up, concerte și DJ, de la apus până după răsăritul soarelui. În plus după-amiezele de festival vor fi animate de voluntarii care vor organiza tot felul de ateliere și jocuri, vor face prăjituri și limonadă. Dintr-un număr total de 205 înscrieri, au fost alese 45 de titluri pentru competiție și 22 în afara competiției. În concurs sunt 13 scurtmetraje la categoria Ficțiune, 8 la Documentar, 8 la Animație, 7 la Film experimental și 9 la Videoclip. (N. SAVA)

Articolul precedentLovitură la “rădăcina” firmelor lui Gârbuleţ: 600 de vagoane de lemn confiscat
Articolul următor6-8 septembrie: Zilele Orașului Târgu-Neamț