0:00

6-8 septembrie: Zilele Orașului Târgu-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Administrația locală din Târgu-Neamț face ultimele pregătiri pentru organizarea Zilelor Orașului, manifestări ce vor avea loc în perioada 6-8 septembrie. Toate manifestările vor avea loc în Parcul de la Cetate. Printre artiștii care vor cânta la Târgu-Neamț amintim Direcția 5, Deep Central, What Up sau Cleopatra Stratan. Consiliul Județean Neamț a contribuit cu suma de 50.000 de lei la organizarea Zilelor Orașului Târgu-Neamț.

„Manifestările dedicate Zilelor Orașului vor avea loc sâmbătă, duminică și luni și se vor desfășura în Parcul de la Cetate. Am structurat cele trei zile, astfel încât toate categoriile de vârstă să aibă parte de programe specifice vârstei. Vor concerta cei de la Direcția 5, cât și trupa Deep Central, mai avem și doi DJ locali, dar și What Up sau Cleopatra Stratan. Pe scenă vor urca și talente locale și vom organiza și cinci concursuri, unul de biciclete, altul de artă fotografică, intitulat «Turist pe Valea Ozanei», fotografii ce vor fi premiate și un concurs de pictură. Apoi va fi și  o expoziție de mașini tunate și un concurs de off-road. Vom avea de asemenea și un concurs numit «Vânătoare de comori». Vom acorda și patru titluri de cetățeni de onoare în cadrul manifestărilor printre care și poetului Gheorghe Simon și profesorului evreu Moshe Idel. Vom mai acorda diplome profesorilor ieșiți la pensie și elevilor cu rezultate bune la olimpiade. Banii pentru organizarea manifestărilor vin de la bugetul local, de la Consiliul Județean dar și din sponsorizări. Încă mai suntem în căutare de sponsori. Am angrenat și Asociațiile «Valea Ozanei», «Pro Democrația», Fundația Culturală «Ion Creangă». Vom prezenta programul în cadrul ședinței de Consiliu Local de pe 28 august”, ne-a declarat city-managerul Vasile Apopei.

Astăzi, 26 august, începând de la ora 16, primarul Daniel Harpa va susține o conferință de presă în care va prezenta programul integral al manifestărilor dedicate Zilelor Orașului.

Ciprian Traian STURZU

Articolul precedent“Cu lapte, fără zahăr” la “Filmul de Piatra”
Articolul următorFestival de lăută la Cetatea Neamţ