pietricica turism

Ne-am hotărât să scriem o depeșă la București ca să se premieze județele unde partidele se pupă mai mult decât la onomăstici, asta pentru că suntem siguri că județu nostru ar lua o diplomă cu coroniță, dacă nu chiar marele premiu. Nu credeți? Arătați-ne județ mai bățos ca al nostru, condus de un șăf de la UNPR, cu municipiu reședință sub aripa unui fost șăf la PDL, cu viceprimari, unu de la PSD și celălant PNL, în care majoritățile sunt pe planu treișpe, pentru că totu se face între oameni, deci prin negocierea subscrisă legii mâinilor care se spală între ele ș-amândouă obrăzetele… Restu e … can-can! Ei?

 Tot o diplomă am dori să trimitem și unei distinse doamne aleasă cumva second hand la deputăție, care iubește pruncii și îi ajută din plin. De unde și cum face asta nu se întreabă nimeni, dar noi știm că la domnia sa nu se pune problema unor câteva mii de leușteni, mai cu seamă că doamna are un magnet cu lipici la locurile unde banii publici zburdă frenetic, așa că de ici, de colea, distinsa doamnă reușește să încropească sume frumușele sub generoasa inițiativă a sprijinirii celor mici și neajutorați. Ar aduce într-un fel cu Robin Hood, numai că nu știm dacă o făcut armata.

 Tre să recunoaștem că am rămas cam ca la dentișt, când am cetit la colegii noștri că, onor primu ministru, doctor, fost procuror, absolvent de liceu și pionier o renunțat la titlul de doctor, ca să nu se bășice lumea că o luat titlul pe căi sinuoase, adică plagiat. Să ne înțelegem. Domnia sa nu e nici primu, nici ultimul, care și-o scris partea teoretică din alte cărți, că doar tabla înmulțirii nu se schimbă odată cu regimu, așadar pe cale de consecință, am dori a cunoaște câți o să-i urmeze exemplu. Doi. Nu am înțeles de ce nu o făcut asta înainte de alegeri, pentru că acuma e cam degeaba. Sincer! Că la câte minciuni s-o zis în campanie, intra și asta la pachet și nu-l mai băga nimeni în seamă.