0:00

„Corn şi Lapte” în pană la Poienari, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Școala Gimnazială Poienari riscă să rămână fără „Corn și Lapte” pentru 168 de preșcolari și elevi, din cauza lipsei unui frigider de capacitate mare. Riscul este doar teoretic, pentru că atât reprezentanții Consiliului Județean, care coordonează „Cornul și Laptele” în Neamț, cât și Primăria speră că, până la începerea noului an școlar, vor găsi 10 milioane de lei vechi pentru achiziționarea unui frigider.

”Școala Gimnazială din Poienari are 3 corpuri de clădire situate la ceva distanță unul față de celălalt și, deși este autorizată sanitar, nu deține un frigider pentru depozitarea alimentelor venite prin programul «Cornul și Laptele». Acolo sunt toate condițiile necesare, inclusiv apă curentă, însă, din cauza faptului că două dintre corpurile de clădire sunt unul la 2 kilometri distanță, iar celălalt la 23 de kilometri distanță, produsele se transportă, bisăptămânal cu microbuzul școlar. Ar fi nevoie de încă un frigider pentru depozitarea produselor, dar primăria nu are bani. Noi sperăm să se găsească o soluție pentru cumpărarea unui frigider, pentru că ar fi păcat, copiii de acolo chiar au nevoie de «Corn și Lapte»”, a explicat Emilia Arcan, vicepreședinte al CJ Neamț.

”Noi am discutat cu directorul școlii, s-au făcut mai multe adrese, iar acum așteptăm rectificarea bugetară, pentru că, în momentul de față, chiar nu sunt bani la buget. Eu sper să găsim soluții pentru a rezolva această problemă”, a precizat Emil Dascălu, primarul comunei Poienari.

”CJ Neamț face o cerere pentru beneficiari, adică pentru copiii din școli. În cererea respectivă este trecut numărul școlilor și al elevilor de pe raza întregului județ. În baza unui eșantion de control, APIA verifică în teritoriu dacă datele din dosar sunt veridice, după care se acordă ajutorul comunitar pentru furnizarea laptelui în instituțiile școlare. În unitățile unde nu sunt îndeplinite condițiile nu se acordă aceste ajutoare, dar până acum nu am avut astfel de cazuri”, a precizat Claudia Iordache, șef serviciu APIA Neamț.

În Neamț, acordul de furnizare semnat de CJ cu 5 furnizori pentru programul „Cornul și Laptele” expiră în septembrie 2014. În anul școlar 2012-2013, au beneficiat de acest program 57.700 de copii, din care 9.500 de preșcolari și 24.200 de elevi din ciclul primar și gimnazial de învățământ pentru care s-au efectuat plăți totale de 11.852.099 lei. (I. CĂLIN)

Articolul precedentLiber la apă până pe 22 septembrie
Articolul următorPromovarea, vis îndepărtat pentru HCF Piatra Neamţ